logo-print

Νέα πρότυπα για τη μη παρακολούθηση της online δραστηριότητας των χρηστών από το EFF

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Το Electronic Frontier Foundation(link is external), σε συνεργασία με τη Disconnect(link is external), το Adblock(link is external), την πλατφόρμα blogging Medium(link is external), τη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo(link is external) και την υπηρεσία Mixpanel(link is external), ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρότυπο για τη ρύθμιση «Do not Track(link is external)».

Η ρύθμιση «Do not Track», η οποία προτάθηκε το 2009 και προστέθηκε σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης (browsers) κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, στέλνει μια ειδοποίηση σε ιστοσελίδες, με την οποία ζητά να απενεργοποιηθούν οι διαφημίσεις και η παρακολούθηση της online δραστηριότητας.

Το νέο πρότυπο(link is external) είναι ένα έγγραφο, το οποίο οι υπηρεσίες μπορούν να φιλοξενούν δωρεάν στις ιστοσελίδες τους, και το οποίο δεσμεύει τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη ρύθμιση «Do not Track» να σέβονται την επιλογή (opt-in) των χρηστών, και να εξηγούν ποια δεδομένα παρακολουθούνται.

Ζητά, επίσης, από όσους το υιοθετούν να εξασφαλίζουν ότι τα scripts τρίτων μερών, όπως οι διαφημίσεις, τα widgets και τα analytics θα συμμορφώνονται με την πολιτική «Do not Track» και δε θα συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τον χρήστη.

Διευκρινίσεις με απλά λόγια σχετικά με τη λειτουργία του νέου προτύπου, μπορείτε να βρείτε στο eff.org(link is external).

Πηγή: thenextweb.com(link is external)

Ποινικός Κώδικας Ι (Ν. 4619/2019), 2η έκδ., 2025
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση