logo-print

Neoset: Τι αναφέρει η απόφαση περί πτώχευσης της

10/03/2014

16/11/2017

Το δίκαιο των εταιρικών μετασχηματισμών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Η διαιτησία των επιμελητηρίων

ΕΛΕΝΗ ΤΡΟΒΑ

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεκτή έκανε την αίτηση των εργαζομένων, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και με την υπ΄αριθμ. 212/2014 κηρύχθηκε η γνωστή εταιρία Νεοσέτ σε κατάσταση πτώχευσης.

Η αίτηση δικάστηκε στις 20 Νοεμβρίου 2013, ενώ στην δίκη παρενέβη υπέρ των εργαζομένων και εταιρεία που είχε διατελέσει διανομέας της NEOSET επί σειρά ετών, που της όφειλε περί τα 6.000.000 ευρώ.

Με την απόφαση του δικαστηρίου ορίστηκε σύνδικος της πτώχευσης ο δικηγόρος Αθηνών Πέτρος Σιαχάμης του Κωνσταντίνου και ημερομηνία συνέλευσης πιστωτών η 6.5.2014. Ο σύνδικος θα ρευστοποιήσει το ενεργητικό της εταιρίας, ώστε να αποπληρώσει μέρος των απαιτήσεων, δημοσίου, εργαζομένων και προμηθευτών.

Η Neoset τον Νοέμβριο του 2012 είχε υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Ωστόσο το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας τον Μάρτιο του 2013 και η κατάσχεση του εργοστασίου, μαζί με  ολόκληρο τον μηχανολογικό του εξοπλισμού, μετά την απόρριψη της αιτήσεως της για υπαγωγή στο άρθρο 99 τον Ιούνιο του 2013, ήρθε η πτωχευτική απόφαση για να βάλει οριστικά τέλος στην ύπαρξη της εταιρίας.

Με την απόφαση πτώχευσης πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της NEOSET, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, αποτελούν πτωχευτική περιουσία, από την εκποίηση των οποίων θα ικανοποιηθούν οι κάθε είδους δανειστές της και το δημόσιο.

Το δίκτυο των καταστημάτων της NEOSET, με όσα καταστήματα έχουν απομείνει σ' αυτό, είχε παύσει την εμπορική του δραστηριότητα. Η απόφαση αυτή, επίσης βάζει τέλος και στην ισχύ των συμβάσεων franchising που είχε συνάψει η εταιρεία, αφού μετά την υπαγωγή της σε κατάσταση πτώχευσης λύονται αυτοδικαίως.

Η διοίκηση της NEOSET, όπως είχε  επισημανθεί στην εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης προσπαθούσε να μεταφέρει την φήμη και την πελατεία της εταιρείας σε δίκτυο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Offshore εταιρείας HAZAREZO ltd, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο παρουσιάζεται ως «δίκτυο NEOSET».

Συγκεκριμένα, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τον περιουσιακό πυρήνα της επιχείρησης από την επερχόμενη πτώχευση, δηλαδή το σήμα της, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο τον Ιούνιο του 2013, ενεργοποίησε σχέδιο, δηλαδή την ανάπτυξη «παράλληλου» δικτύου NEOSET βάσει μιας σύμβασης που είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2012 με την Κυπριακή Offshore εταιρεία HAZAREZO ltd.

Τέλος, από τον Ιούλιο του 2013 άρχισε μέσω της εταιρείας Furniture New Line Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Hazarezo, να αναπτύσσει «παράπλευρο» δίκτυο NEOSET, με καταστήματα στα Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ απορρόφησε σταδιακά όλα τα προϋφιστάμενα καταστήματα του δικτύου NEOSET, με αποτέλεσμα σήμερα, στο πραγματικό δίκτυο διανομής NEOSET να ανήκει μόνο το εταιρικό της κατάστημα στον Άλιμο.

Όμως τα δεδομένα ανατρέπονται με την απόφαση πτώχευσης, αφού οι συμβάσεις μεταξύ NEOSET και του παράπλευρου δικτύου θα λυθούν αυτοδικαίως. Στο παρελθόν είχαν ασκηθεί αγωγές κατά της Neoset για απόπειρας παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού και άσκηση παράνομων και αθέμιτων πρακτικών.

Πηγή: capi
Αξιόποινες Σεξουαλικές Πράξεις

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΥΤΥΧΗΣ ΦΥΤΡΑΚΗΣ

Η αστική ευθύνη του αρχιτέκτονος και του πολιτικού μηχανικού στα ιδιωτικά έργα

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ