logo-print

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX»: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

10/10/2019

11/10/2019

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει, μέσω του «European Lawyers Foundation» (Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων), από κοινού με τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας της Ρουμανίας και της Κύπρου, στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX».

Συγκεκριμένα, οι νέοι δικηγόροι που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία ή σε Δικηγορικό Σύλλογο κάποιου από τα παραπάνω κράτη-μέλη για μία περίοδο δύο εβδομάδων (10 εργάσιμες ημέρες).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες με την δικηγορική πράξη σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και να αποκτήσουν σχετική επαγγελματική εμπειρία. Το εν λόγω πρόγραμμα υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στην Επιτροπή της ΕΕ, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετάσχουν δέκα (10) νέοι δικηγόροι - μέλη του ΔΣΑ.

Ειδικότερα: α) μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020 στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν τρεις (3) δικηγόροι Αθηνών, β) μεταξύ Μαρτίου 2020 – Ιουνίου 2020 θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα τρεις (3) δικηγόροι Αθηνών, γ) μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020 θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δύο (2) δικηγόροι Αθηνών και δ) μεταξύ Ιανουαρίου 2021 – Απριλίου 2021 επίσης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δύο (2) δικηγόροι Αθηνών.

2. Οι δικηγόροι που θα επιλεγούν πριν από την αναχώρησή τους θα πρέπει να καταβάλουν στον ΔΣΑ, στην προθεσμία που θα τους οριστεί, το ποσό των 280,00 ευρώ για την κάλυψη μέρους του κόστους συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, θα τους καταβληθεί από το πρόγραμμα για κάλυψη εξόδων διαμονής, διατροφής και εν γένει διαβίωσής τους στον τόπο που θα απασχοληθούν το συνολικό ποσό των 1.400,00 ευρώ (700,00 ευρώ κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους και τα υπόλοιπα 700,00 μετά το πέρας της απασχόλησής τους). Επιπλέον αυτού, καλύπτονται από το πρόγραμμα τα μεταφορικά κόστη μετάβασής τους στις πόλεις που θ΄ απασχοληθούν, καθώς και επιστροφής τους, μέχρι του συνολικού ποσού των 400,00 ευρώ.

Μετά το πέρας της συμμετοχής τους οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο “European Lawyers Foundation” καθώς και στον ΔΣΑ συνοπτική έγγραφη αναφορά όσον αφορά το πρόγραμμα και την αξιολόγησή τους γι’ αυτό. Παράλληλα, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, ο πρακτικός οδηγός του προγράμματος είναι αναρτημένος στην παρούσα ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα “MultiLaw” αποτιμήθηκε ιδιαίτερα θετικά από τους συναδέλφους έχουν συμμετάσχει σε αυτό.

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

(α) οι ενδιαφερόμενοι να είναι νέοι δικηγόροι, δηλαδή να μην έχουν υπερβεί τα επτά χρόνια άσκησης δικηγορίας κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (ήτοι, να έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του δικηγόρου μετά την 14η Οκτωβρίου 2012), μέλη του Δ.Σ.Α.,

(β) η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου C2 – Proficiency in English),

(γ) η κατοχή Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας και

(δ) η καταβολή του προαναφερθέντος ποσού των διακοσίων oγδόντα (280,00) ευρώ, εφόσον επιλεγούν.

4. Η παρούσα ανακοίνωση αφορά στην επιλογή αυτών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά το χρονικό διάστημα των δυο (συνεχόμενων) εβδομάδων μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020.

Η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση στον Δ.Σ.Α. μεταξύ αυτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Η επιλογή κάποιου αποκλείει την εκ νέου συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Πριν από κάθε κύκλο ανταλλαγών, θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ξεχωριστές προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

5. Η αίτηση συμμετοχής επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση. Κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει τις χώρες προτίμησής του (πλην της Ελλάδας) και τον/τους μήνες κατά τους οποίους επιθυμεί να μετακινηθεί εντός του άνω χρονικού διαστήματος.

Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί στα αγγλικά και να αποσταλεί σκαναρισμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr μέχρι και την 14η Οκτωβρίου 2019. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.

Για τον συνολικό αριθμό αυτών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της κλήρωσης (η οποία θα διεξαχθεί δημοσίως στον Δ.Σ.Α. μεταξύ 15-18 Οκτωβρίου) και για κάθε άλλο τυχόν θέμα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-3398206 ή να στείλουν e-mail στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση: tsiri.an@dsa.gr

Πηγή: dsa.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.