logo-print

Προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και Ηλεκτρονικό Εμπόριο: Η Πρόκληση

Το 2ο συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών στο Ίδρυμα Ευγενίδου

07/09/2018

18/09/2018

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών, σε συνέχεια του πρώτου συνεδρίου για την προστασία της εμπορικής επωνυμίας και σημάτων και λοιπών δικαιωμάτων, διοργανώνει το 2ο Συνέδριο της με θέμα:

Η Προστασία της Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο - Ηλ. Εμπόριο: Η Πρόκληση (IP & E – COMMERCE. The Challenge)

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 - Π. Φάληρο.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΜΕΤ, κάθε χρόνο χάνονται 83 δις ευρώ και 790.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας.

Ειδικότερα, λόγω της κυκλοφορίας των συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά, χάνονται περισσότερα από 48 δις ευρώ ή το 7,4 % των πωλήσεων σε 9 τομείς, ενώ τα διαφυγόντα δημόσια έσοδα (μη καταβολή φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης) ανέρχονται σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 14,3 δις ευρώ.

Οι απολεσθείσες πωλήσεις συνεπάγονται άμεση απώλεια ή μη δημιουργία περίπου 500.000 θέσεων εργασίας στους συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι νόμιμοι κατασκευαστές και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διανομείς των αντίστοιχων προϊόντων απασχολούν λιγότερα άτομα από αυτά που θα απασχολούσαν εάν δεν κυκλοφορούσαν στην αγορά προϊόντα παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 1η θέση όσον αφορά τη σχετική απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της κυκλοφορίας, διακίνησης και με οποιονδήποτε τρόπο προϊόντων που παραβιάζουν την Βιομηχανική και Πνευματική Ιδιοκτησία και στην 4η θέση όσον αφορά τις απολεσθείσες πωλήσεις. Τα είδη ρουχισμού, ωρολογοποιίας, καλλυντικά και φάρμακα είναι οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφοντας απώλειες σε πωλήσεις της τάξης του 20% και του 12% αντίστοιχα.

Ειδική προσφορά για τους χρήστες του Lawspot.gr

Η ΕΣΗΜΕΤ παρέχει ειδικά διαμορφωμένα πακέτα τιμών για τους χρήστες του Lawspot.gr.

Συγκεκριμένα, για εγγραφές έως τις 16 Σεπτεμβρίου το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο είναι 50 ευρώ για ένα άτομο και 70 ευρώ για την εγγραφή δύο ατόμων.

Προκειμένου να εξασφαλίσετε την έκπτωση, θα πρέπει στην αιτιολογία της κατάθεση να προσθέσετε τον κωδικό LAWSPOT2018 για τις ατομικές και LAWSPOT2018-2 για τις διπλές 

Στην τιμή συμπεριλβαμβάνεται και η προεγγραφή στο επόμενο Συνέδριο της ΕΣΗΜΕΤ, στις 30 Μαρτίου 2019, με τίτλο «IP meets Med & Tech». 

Κρατήστε τη θέση σας εδώ

Μεταξύ των ομιλιτών είναι οι Γεώργιος Πιτσιλής - Διοικητής ΑΑΔΕ, Σταύρος Θωμαδάκης - Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, Ταξίαρχος Γ. Παπαδροδρόμου - Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Laura Bononcini – Head of Public Policy , Italy , Greece & Malta, FACEBOOK Inc., εξειδικευμένοι δικηγόροι, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών και άλλοι.  

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου, EUINIP, Ordine-Brevetti Μιλάνου - Ιταλίας κλπ οργανισμών.

Τα πάνελ του συνεδρίου:

Πρώτο Πάνελ

- Η παραβίαση της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και πως οι Αρχές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

Δεύτερο Πάνελ

- Η παραβίαση Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και πως οι εταιρείες και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα 

Τρίτο Πάνελ

-  Ο ρόλος των Δημιουργών και των  δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, πως αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους οι Οργανισμοί συλλογικής διαχείρησης και οι Οργανισμοί συλλογικής προαστασίας, οι πάροχοι διαδικτύου αλλά και οι δισκογραφικές εταιρείες.

Περισσότερες πληροφορίες στο esimet.gr

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send