logo-print

Συλλήψεις για εκβιασμό μέσω Facebook

30/01/2014

16/11/2017

Υπηρεσιακά Εγκλήματα, 3η έκδ., 2024
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Θύμα εκβιασμού μέσω διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα μέσω Facebook, έπεσε 53χρονος άντρας από τις Σέρρες.

Ειδικότερα, τρία άτομα, δύο γυναίκες 33 και 30 ετών, και ένας άντρας 34 ετών, συνελήφθησαν από άντρες της αστυνομίας με την κατηγορία ότι εκβίαζαν τον 53χρονο προκειμένου να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ως μέσο για τον εκβιασμό χρησιμοποίησαν φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του 53χρονου με μια από τις συλληφθείσες, τις οποίες απειλούσαν να αναρτήσουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ενημερώνοντας παράλληλα και τη σύζυγό του.

Οι έρευνες των αστυνομικών έδειξαν ότι τον τελευταίο μήνα η 30χρονη είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο Facebook, στο οποίο αναρτούσε προσωπικές φωτογραφίες της με τον 53χρονο, ενώ έβαλε οι άλλοι δύο δράστες προχωρούσαν στον εκβιασμό.

Έπειτα από την καταγγελία του 53χρονου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με προκαθορισμένο ραντεβού των δραστών με τον 53χρονο προκειμένου να παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ο 34χρονος, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο προαναφερόμενες γυναίκες.

Με τις έρευνες να συνεχίζονται, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. 

Πηγή: newsit.gr
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Αλλοδαπές δικαστικές και διαιτητικές αποφάσεις, 2η έκδ., 2024
send