Συνάντηση ΔΣΑ με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Στο επίκεντρο η εφαρμογή του GDPR σε δικηγόρους και η επιμόρφωσή τους σε αυτόν

06/03/2018

11/03/2018

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο, είχαν στα γραφεία της Αρχής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δ. Βερβεσός και τα μέλη του ΔΣΑ Δ. Αναστασόπουλος και Ν. Κουτκιάς. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εφαρμογή, από την 25η Μαϊου 2018,  του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/79 (ΓΚΠΔ).

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε την συνδρομή της Αρχής στην προσπάθεια του Συλλόγου να επιμορφώσει τα μέλη του μέσω της συμμετοχής Εκπροσώπων της Αρχής στους Κύκλους Επιμόρφωσης και Κατάρτισης , που θα ξεκινήσει ο ΔΣΑ για τα μέλη του μετά τις εορτές του Πάσχα.  

Ο Πρόεδρος της Αρχής χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΔΣΑ για την επιμόρφωση των μελών του και υποσχέθηκε την υποστήριξη της Αρχής, στο βαθμό που είναι εφικτό, με τη συμμετοχή μελών ή στελεχών της ως εισηγητών.

Διαβάστε επίσης: GDPR και Υπεύθυνοι Προστασίας Δεδομένων (DPO): Τι πρέπει να γνωρίζετε

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ έθεσε παρεμπιπτόντως στον Πρόεδρο της Αρχής το ζήτημα της επιβεβλημένης εξαίρεσης των Δικηγόρων από την εφαρμογή του Κανονισμού αυτού, καθώς υπάρχει ήδη σχετική υποχρέωση των Δικηγόρων από το επαγγελματικό απόρρητο και την επαγγελματική εχεμύθεια ώστε να μη προκαλούνται προβλήματα στους Δικηγόρους, και συγκεκριμένα να μην γίνουν οι δικηγόροι στόχοι άδικων επιθέσεων και αποδέκτες προσχηματικών αγωγών αποζημιώσεως από τους εντολείς τους λόγω της δήθεν προσβολής των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει ο νέος Κανονισμός.

Για το ζήτημα αυτό ο Πρόεδρος της Αρχής ανέφερε ότι δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη σε αυτή τη φάση και επιφυλάχτηκε.

Πηγή: dsa.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.