Τέλος η δημοσίευση ισολογισμών και τροποποιήσεων καταστατικού σε ΦΕΚ

26/01/2014

16/11/2017

Έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, όπως όλα δείχνουν, νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προβλέπει την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης σε ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ισολογισμών για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ.

Η πρόταση για τη ρύθμιση αυτή είχε ήδη γίνει τόσο από το αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και  από τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος που πέφτει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ούτως ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Εκτιμάται δε ότι εάν προχωρήσει η συγκεκριμένη ρύθμιση, οι παραπάνω εταιρείες θα ελαφρυνθούν από αναμονή μηνών και από έξοδα περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο των προσπαθειών επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν τις εταιρείες, το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) προωθεί την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η νέα αυτή πρωτοβουλία, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του αρμόδιου υπουργού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Είχε προηγηθεί ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη, η οποία επεσήμανε τους κινδύνους που ενέχονται σε μια τέτοια κίνηση, τόσο για τη διαφάνεια όσο και για τα κρατικά έσοδα. 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.