logo-print

Άρθρο 22 - Προεδρικό Διάταγμα 7/2018 - (Άρθρο 23 της Οδηγίας) Αναγκαστικός χαρακτήρας των διατάξεων του παρόντος προεδρικού διατάγματος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/07/2018

Κωδικοποιημένο
Προσφορά 2025
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Δήλωση του διοργανωτή πακέτου ή εμπόρου που διευκολύνει συνδεδεμένο ταξιδιωτικό διακανονισμό ότι ενεργεί αποκλειστικά ως πάροχος ταξιδιωτικής υπηρεσίας, ως μεσάζων ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή ότι ένα πακέτο ή ένας συνδεδεμένος ταξιδιωτικός διακανονισμός δεν συνιστά πακέτο ή συνδεδεμένο ταξιδιωτικό διακανονισμό, δεν απαλλάσσει τον εν λόγω διοργανωτή ή έμπορο από τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται σε αυτούς σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

2. Οι ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται να παραιτηθούν από τα δικαιώματα που τους αναγνωρίζει το παρόν διάταγμα.

3. Οποιαδήποτε συμβατική ρύθμιση ή δήλωση του ταξιδιώτη με την οποία, άμεσα ή έμμεσα, παραιτείται από τα δικαιώματα ή με την οποία περιορίζονται τα δικαιώματα που αναγνωρίζει το παρόν στους ταξιδιώτες ή η οποία έχει ως στόχο την καταστρατήγηση της εφαρμογής του παρόντος, δεν είναι δεσμευτική για τον ταξιδιώτη.

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send