logo-print

Άρθρο 2 - Απόφαση Προέδρου της Βουλής 12391/19.10.2017 - Διαδικασία υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/2017

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω των υπηρεσιών του TAXISnet (ενεργός χρήστης), σε ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή και έχει ως περιεχόμενο την περιουσιακή κατάσταση του υπόχρεου προσώπου, καθώς και της ή του συζύγου και των ανήλικων τέκνων του.

2. Η ταυτοποίηση υπόχρεου και συζύγου από την εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών στο TAXISnet. Τα περιουσιακά στοιχεία του ή της συζύγου του υπόχρεου προσώπου και των ανήλικων τέκνων τους δηλώνονται μετά από έγκριση του ή της συζύγου που δίδεται μέσω διακριτών προσωπικών κωδικών TAXISnet. Η αίτηση για τη χορήγηση και η διαχείριση των κωδικών αυτών γίνεται αποκλειστικά μέσω του συστήματος TAXISnet.

3. Κατά την υποβολή ετήσιας Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης ο υπόχρεος οφείλει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης, σε σχέση με τα δηλωθέντα στη δήλωση του αμέσως προηγούμενου έτους (αντίγραφο της οποίας παράγεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβοήθησή του) και να διατηρήσει αναλλοίωτα τα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν μεταβληθεί. Υποχρέωση υποβολής ετήσιας δήλωσης υφίσταται και στην περίπτωση που δεν έχουν επέλθει μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση του υπόχρεου.

4. Το υπόχρεο πρόσωπο υποβάλλει με την ή τον σύζυγό του κοινή Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης.

5. Σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας της ή του συζύγου να συνυποβάλει κοινή δήλωση, η δήλωση υποβάλλεται μόνον από τον υπόχρεο, ο οποίος οφείλει να αναφέρει στις παρατηρήσεις του συστήματος το γεγονός της άρνησης ή της αδυναμίας. Ως άρνηση ή αδυναμία θεωρείται και η βεβαιωμένη διάσταση των συζύγων, που έχει δηλωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του υπόχρεου.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send