Ευρεσιτεχνία (Εφεύρεση)

18/11/2013

16/11/2017

Το δικαίωμα σε μία εφεύρεση κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δηλαδή ένα τίτλο ιδιοκτησίας με ισχύ 20 χρόνια που χορηγείται στην Ελλάδα από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας κατόπιν σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου.

Για τη χορήγηση του διπλώματος, βάσει του εφαρμοστέου νόμου (Ν. 1733/87), μία εφεύρεση πρέπει να είναι νέα, να διαθέτει τεχνικό χαρακτήρα και να εμπεριέχει εφευρετική δραστηριότητα. Τα τρία χαρακτηριστικά πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά.

Η διαδικασία, που περιλαμβάνει την αίτηση του ενδιαφερόμενου στον Ο.Β.Ι., τον έλεγχο αυτής, μία σχετική προθεσμία που παρέχεται για συμπληρώσεις/διορθώσεις, τη σύνταξη της τελικής έκθεσης και την έκδοση του Διπλώματος, διαρκεί περίπου 10 μήνες, ενώ αναγκαία είναι η έγκαιρη καταβολή των σχετικών τελών, όχι μόνο κατά την κατάθεση, αλλά και περιοδικά κατά τα χρόνια προστασίας του Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.