logo-print

122 επιπλέον ιστότοποι στη «μαύρη λίστα» της Ε.Ε.Ε.Π.

Αναθεώρηση έκδοσης του καταλόγου μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π. (black list)

20/05/2016

16/11/2017

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Εκατόν είκοσι δυο νέοι ιστότοποι – ονόματα χώρου, μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Την αναθεώρηση της της 9ης έκδοσης του καταλόγου μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π. (black list), αποφάσισε χτες η Επιτροπή.

Ως γνωστόν, σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς της black list, επήλθαν με την τροποποίηση που δημοσιεύθηκε στις 27 Απριλίου 2016, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από τις έρευνες που διενήργησαν Κλιμάκια Ελέγχου της Ε.Ε.Ε.Π., σε 167 ιστότοπους, κατά το διάστημα Απριλίου – Μαΐου 2016, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Α) Κανένας δεν έχει εγγραφεί στον κατάλογο (black list - έκδοση 9η) της Ε.Ε.Ε.Π..

Β) Εκατόν είκοσι δύο (122) παρέχουν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην ελληνική Επικράτεια (πρόσβαση από ελληνική IP), κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

Αναλυτικότερα:

1. Εβδομήντα δύο (72) είναι προσβάσιμοι από IP που βρίσκεται στην ελληνική Επικράτεια, πραγματοποιείται εγγραφή (registration) σε αυτούς, και συντελείται μη αδειοδοτημένη παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

2. Σε πέντε (5) ιστότοπους, παρ’ ότι δεν πραγματοποιείται άμεσα εγγραφή (registration), δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης μέσω ονόματος χρήστη (login) και κωδικού πρόσβασης (password), γεγονός που προϋποθέτει ότι τα παραπάνω έχουν ήδη δοθεί στους χρήστες με άγνωστο τρόπο.

3. Σαράντα πέντε (45) ανακατευθύνουν - προωθούν σε άλλους ιστοτόπους, που συντελείται μη αδειοδοτημένη παροχή των σχετικών υπηρεσιών, και οι οποίοι α) είτε είναι προσβάσιμοι από IP που βρίσκεται στην ελληνική Επικράτεια, β) είτε ήδη είχαν εγγραφεί στον κατάλογο (Black List – έκδοση 9η) της Ε.Ε.Ε.Π..

Δείτε τη λίστα με τους ιστότοπους εδώ.

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ