logo-print

Ημερίδα με θέμα «Το παιδί στο Δίκαιο Αλλοδαπών»

Δευτέρα 23 Μαΐου στη Νομική Σχολή Αθηνών

22/05/2016

16/11/2017

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

H ELSA Athens οργανώνει ημερίδα με θέμα το παιδί στο Δίκαιο Αλλοδαπών, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 5.00 μ.μ. στην αίθουσα Β’ Μαθηματικών στο κεντρικό κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών επί των οδών Σόλωνος και Σίνα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθούν επιστημονικές εισηγήσεις που θα αφορούν το νομικό πλαίσιο, τη διοικητική πρακτική αλλά και την εφαρμογή του όσον αφορά την προστασία των ανηλίκων αλλοδαπών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Την ημερίδα θα προλογίσει η κ. Χ. Τσούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ομιλία της κ. Α. Αγγελάκη (Head of Operations and Programmes από τη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση), η οποία θα παρουσιάσει τις δράσεις που έχουν αναληφθεί για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Εν συνεχεία, η κ. Πασσά από την Ύπατη Αρμοστεία( ΥΑ) του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα αναφερθεί σε ζητήματα προστασίας του παιδιού πρόσφυγα.

Την πρώτη συνεδρία θα κλείσει η κ. Σπυροπούλου, Δικηγόρος και υποδεικνυόμενο μέλος της ΥΑ , στις Επιτροπές Προσφύγων, αναλύοντας το νομικό πλαίσιο και την υφιστάμενη νομολογία σχετικά με το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στο δεύτερο μέρος, μέλη της ερευνητικής ομάδας της ELSA Athens με θεματική το Δίκαιο Αλλοδαπών μέσα από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπό την εποπτεία της κ. Τσούκα θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και εθνικών δικαστηρίων.

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
send