logo-print

Ανθρώπινα Δικαιώματα: Η Ετήσια Έκθεση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για το 2015

06/07/2016

16/11/2017

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κοινοποιήσει την Ετήσια Έκθεση 2015 αναφορικά με τις δράσεις του ΙΜΔΑ τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για την προστασία και διασφάλιση του σεβασμού των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ΙΜΔΑ συνέχισε, και το 2015, την έντονη εκπαιδευτική και κοινωφελή του δράση.

Με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα Δικαιώματα του Ανθρώπου στους αστυνομικούς που υπηρετούν στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, το ΙΜΔΑ συνέβαλε στη νομική επιμόρφωση και την εμπέδωση της δεσμευτικότητας του σεβασμού των δικαιωμάτων στους αστυνομικούς που δοκιμάζονται στο δύσκολο πεδίο της πρώτης υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων.

Επίσης, το ΙΜΔΑ παρείχε σε πολλές περιπτώσεις δωρεάν νομική υποστήριξη, χωρίς καμία διάκριση, σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες. Παράλληλα, στήριξε με συνέπεια την προσπάθεια επανένταξης των νέων κρατουμένων που γίνεται, σε δύσκολες συνθήκες, στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ).

Τέλος, σημαντική στιγμή αποτελεί κάθε χρόνο για το ΙΜΔΑ η διοργάνωση του διαγωνισμού για τις καλύτερες εργασίες φοιτητών/τριών στο αντικείμενο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με βραβείο τρεις πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή τους στο διεθνούς φήμης Σεμινάριο που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι (Summer School) στο Σταρβούργο από το Διεθνές Ινστιτούτο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου René Cassin. 

Δείτε ολόκληρη την έκθεση του ΙΜΔΑ για το 2015 εδώ.

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

send