logo-print

Θέση νομικού συμβούλου στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

Δείτε τα απαιτούμενα προσόντα, τα δικαιολογητικά και οι προθεσμίες

12/07/2016

16/11/2017

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, μετά από απόφαση της, προκήρυξε θέση Νομικού Συμβούλου και προσκαλεί δικηγόρους που διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης.

Ο Νομικός Σύμβουλος θα έχει ιδίως τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) τη δικαστική εκπροσώπηση της Αρχής και

β) τη νομική υποστήριξη των ενεργειών και αποφάσεων της Αρχής με νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή και ερμηνεία του ευρωπαϊκού ενωσιακού δικαίου των δημοσίων συμβάσεων (συμβάσεων έργων, υπηρεσιών, προμηθειών, συμβάσεων παραχώρησης και συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα), καθώς και τη νομική υποστήριξη της Αρχής στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Ο Νομικός Σύμβουλος δεν επιτρέπεται, για όσον χρόνο παρέχει νομικές υπηρεσίες στην Αρχή, να παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες με οποιαδήποτε έννομη σχέση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε θέματα δικαίου των δημοσίων συμβάσεων.

Α. Υποχρεωτικά Προσόντα Υποψηφίων

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Νομικού Συμβούλου πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον όρο όμως ότι γνωρίζουν άριστα την Ελληνική γλώσσα.

2. Να είναι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω κατά το χρόνο δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

3. Να μην έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους ή τις προϋποθέσεις για να λάβουν πλήρη σύνταξη από Ο.Κ.Α. κατά το χρόνο δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

4. Να έχουν εκπληρώσει οι άρρενες υποψήφιοι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μη έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

5. Να μην υπάρχει κώλυμα διορισμού από ποινική καταδίκη και να μην έχουν τεθεί σε δικαστική απαγόρευση.

6. Να διαθέτουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση στο δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων.

7. Να διαθέτουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

8. Να διαθέτουν καλή γνώση χειρισμού Η/Υ σε εφαρμογές γραφείου.

Β. Επιθυμητά Προσόντα Υποψηφίων

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων θα συνεκτιμηθούν ιδίως τα κάτωθι προσόντα:

1. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα του δημοσίου ή ιδιωτικού ή Ευρωπαϊκού δικαίου νομικής σχολής επιπέδου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

2. Καλή γνώση μιας δεύτερης ευρωπαϊκής γλώσσας (πέραν της αγγλικής).

3. Συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια στο γνωστικό αντικείμενο των δημοσίων συμβάσεων.

Γ. Προθεσμία /Δικαιολογητικά

Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, να υποβάλει ή να ταχυδρομήσει με απόδειξη αίτηση υποψηφιότητας και τα σχετικά αποδεικτικά δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Λεωφόρος Κηφισίας αρ. 7, 5ος όροφος, ΤΚ 11523 Αμπελόκηποι, Αθήνα).

2. Η αίτηση θα συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά προς απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του υποψηφίου:

α. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία ο υποψήφιος να αναγράφει ότι «δεν έχω καταδικασθεί για καμία αξιόποινη πράξη από τις αναφερόμενες στο 26 του Κώδικα περί Δικηγόρων, δεν είμαι υπόδικος για τα εγκλήματα αυτά, δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και δεν έχω τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση» ή σε αντίθετη περίπτωση ότι «έχω καταδικασθεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις: …..κλπ.». Η ανωτέρω δήλωση καλύπτει την υποβολή του αντιγράφου του ποινικού μητρώου του συμμετέχοντος στην προκήρυξη, καθώς το αντίγραφο ποινικού μητρώου έχει καταργηθεί με την υπ’ αριθμ. 9362/5-5-2006 Κ.Υ.Α.

β. Πιστοποιητικό του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει θέση δικηγόρου αμειβόμενη επί παγία αντιμισθία σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα. Δικηγόροι που κατέχουν έμμισθη θέση δικηγόρου σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι, αν συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση περί παραιτήσεως τους από τη θέση αυτή, εφόσον επιλεγούν.

3. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

4. Βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής δράσης του υποψηφίου, καθώς και τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κλπ.) για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών του προσόντων.

5. Αντίγραφο του βασικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Νομικής Σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχει αναγνωρισθεί για την ισοτιμία του από το ΔΟΑΤΑΠ.

6. Αντίγραφα τίτλων σπουδών ξένων γλωσσών.

7. Βεβαιώσεις ή υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνεται η γνώση χρήσης Η/Υ.

Τυχόν πρόσθετα προσόντα που ο υποψήφιος κρίνει απαραίτητα αποδεικνύονται με δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται μαζί με την αίτηση (βεβαιώσεις συμμετοχής σε σεμινάρια και συνέδρια, πιστοποιητικά εμπειρίας κλπ.).

Η αίτηση υποψηφιότητας υπέχει θέση υπευθύνου δηλώσεως του Ν.1599/1986 (Α 75), όπως ισχύει, η δε ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αν δεν προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται. Αντικατάσταση της αίτησης, διόρθωση ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Δ. Διαδικασία επιλογής

Η επιλογή θα γίνει με απόφαση της Αρχής, ύστερα από εξέταση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών. Η Αρχή δύναται να καλέσει τους υποψηφίους σε ατομική συνέντευξη, προκειμένου να καταλήξει στην απόφασή της.

Ολόκληρη την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send