logo-print

30 θέσεις Νομικών στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή 30 μελών στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με θητεία πέντε ετών

08/11/2016

29/01/2018

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α.Σ.Ε.Π. 9/3.11.2016) η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή τριάντα (30) μελών στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), με θητεία πέντε ετών.

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), με έδρα στην Αθήνα, έχει ως έργο την επίλυση των διαφορών που ανακύπτουν κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης των συμβάσεων δημοσίων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, έπειτα από την άσκηση προδικαστικής προσφυγής.

Τα μέλη της ΑΕΠΠ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τελούν δε, για το λόγο αυτό, σε αναστολή άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου δημοσίου ή δικηγορικού λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Τα μέλη αυτά, σε περίπτωση που κατέχουν οποιαδήποτε έμμισθη θέση στον δημόσιο τομέα, απαλλάσσονται, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, από την υποχρέωση άσκησης των καθηκόντων της θέσης τους.

Παράλληλα, τα μέλη της ΑΕΠΠ απαγορεύεται να είναι μέλη δικηγορικής εταιρίας κατά τη θητεία τους.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, τα τυπικά προσόντα αξιολόγησης των υποψηφίων είναι τα εξής:

Γνωστικό αντικείμενο: Νομικοί (με εξειδίκευση στις δημόσιες συμβάσεις).

Αποδεκτοί Βασικοί Τίτλοι: Πτυχίο ή δίπλωμα Τμήματος Νομικής ΑΕΙ ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Ειδικά απαιτούμενα προσόντα: Διδακτορικό δίπλωμα στη Νομική Επιστήμη (δίκαιο ανταγωνισμού, ευρωπαϊκό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, αστικό δίκαιο, διοικητικό δίκαιο, διεθνές δίκαιο) και πενταετής εμπειρία στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων ή Μεταπτυχιακός τίτλος στη Νομική Επιστήμη (δίκαιο ανταγωνισμού, ευρωπαϊκό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, αστικό δίκαιο, διοικητικό δίκαιο, διεθνές δίκαιο) και αντίστοιχη διετής εμπειρία και πενταετής εμπειρία στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων ή Εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων ετών μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών σε νομικά θέματα (δίκαιο ανταγωνισμού, ευρωπαϊκό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, αστικό δίκαιο, διοικητικό δίκαιο, διεθνές δίκαιο) και μια (1) τουλάχιστον δημοσίευση ή επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με τις δημόσιες συμβάσεις και πενταετής εμπειρία στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων.

Για όλες τις θέσεις απαιτείται η άριστη ή η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής.

Οι αρμοδιότητες της Αρχής, τα τυπικά προσόντα αξιολόγησης των υποψηφίων, τα κωλύματα διορισμού και τα ασυμβίβαστα, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων για τις θέσεις των μελών που διενεργείται από το Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με τη διαδικασία του άρ. 19 του Ν. 2190/1994 (Φ.Ε.Κ. 28/τ.Α΄/1994) καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εκτίθενται αναλυτικά στο ΦΕΚ, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send