logo-print

Αγωγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου στο Facebook για παροχή υποστήριξης στη Χαμάς

Αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ζητούν Αμερικανοί και Ισραηλινοί συγγενείς θυμάτων επιθέσεων της Παλαιστινιακής οργάνωσης

13/07/2016

16/11/2017

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ (Ν. 4620/2019)
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Μια ομάδα Ισραηλινών και Αμερικανών πολιτών στη Νέα Υόρκη κατέθεσε αγωγή εναντίον του Facebook, ζητώντας το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ως αποζημίωση για τη «διευκόλυνση στη διεξαγωγή στρατιωτικών επιθέσεων από Παλαιστίνιους».

Οι ενάγοντες είναι συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη μεταξύ των ετών 2014 και 2016.

Οι κατηγορίες που προσάπτουν στο Facebook είναι η παροχή βοήθεια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των μαχητών της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, «το Facebook παρείχε εν γνώσει του υλική υποστήριξη και πόρους στη Χαμάς ... διευκολύνοντας την ικανότητα της τρομοκρατικής αυτής ομάδας να επικοινωνούν, τη στρατολόγηση νέων μελών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση επιθέσεων και την πρόκληση φόβου στους εχθρούς της».

Πηγή: jurist.org

Η αρχή της οικονομίας της δίκης στις διοικητικές διαφορές, 2025
Η επίδραση των Ενωσιακών Ελευθεριών στην ενεργειακή ρύθμιση, 2025
send