logo-print

Δικαστικό «στοπ» στις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων από τις εισπρακτικές εταιρείες

09/06/2014

16/11/2017

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Δικαστική απόφαση υψώνει ασπίδα προστασίας για χιλιάδες πολίτες που υφίστανται το ανελέητο κυνηγητό και τις συνεχείς οχλήσεις (τηλεφωνικές και μη), είτε είναι οι πραγματικοί οφειλέτες είτε έχουν την ατυχία να φέρουν στοιχεία (π.χ. επώνυμο κ.λπ.) παρεμφερή με εκείνα του αληθινού οφειλέτη.

Στην πράξη η δικαιοσύνη «τραβά το αυτί» των εισπρακτικών εταιρειών, φέρνοντας προ των ευθυνών τους και τις δανείστριες τράπεζες που διαβίβασαν στους «εισπράκτορες» τα ευαίσθητα προσωπικά (οικονομικά) δεδομένα ενός οφειλέτη, χωρίς προηγουμένως να τον ενημερώσουν ρητά και με πλήρη σαφήνεια.

Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται με δικαστική απόφαση(1437/14) ότι η έλλειψη ενημέρωσης του πολίτη και η συνακόλουθη συνεχής όχλησή του στο σπίτι, στο γραφείο, η αναζήτησή του μέσω συγγενών κ.λπ. συνιστούν προσβολή προσωπικότητας που θεμελιώνει δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση.

Το Εφετείο Αθηνών, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για υποβολή «μπαράζ» αντίστοιχων αγωγών, επιδίκασε αποζημίωση 6.000 ευρώ υπέρ δανειολήπτη - οφειλέτη για την παράνομη διαβίβαση δυσμενών οικονομικών του στοιχείων σε εισπρακτική εταιρεία, που με τις τηλεφωνικές οχλήσεις της σε συγγενικά του πρόσωπα του προκάλεσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή για τη διαρροή των απόρρητων στοιχείων.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Πηγή: ethnos.gr
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Υπηρεσιακά Εγκλήματα, 3η έκδ., 2024