logo-print

Apple vs. Samsung: Αποσύρουν εκτατέρωθεν τις αγωγές τους για παραβίαση πατεντών

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ανακωχή φαίνεται να κηρύσσουν οι Apple και η Samsung αναφορικά με τις διαμάχες τους για ζητήματα ευρεσιτεχνιών σε διεθνές επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δύο εταιρείες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία συμφωνούν να αποσύρουν όλες τις μεταξύ τους αγωγές σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες είχαν εμπλακεί σε έναν αδυσώπητο νομικό πόλεμο, καθώς αγωγές που αφορούσαν τα δύο μέρη είχαν κατατεθεί σε πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Η αιτία για τις διαμάχες δεν ήταν άλλη από τον έντονο ανταγωνισμό για τη μερίδα του λέοντος στην ανθίζουσα αγορά των smartphones. Η Apple κατηγορεί τη Samsung για αντιγραφή των σχεδίων της και η Samsung την Apple για αντιγραφή τμημάτων της ασύρματης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η νομική διαμάχη δεν έχει λήξει ακόμη εντελώς ούτε υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες οι δύο εταιρείες είχαν παραιτηθεί του δικαιώματός τους για έφεση ενώπιον της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ σε αντίστοιχες υποθέσεις παραβίασης ευρεσιτεχνιών.

Πηγή: bloomberg.com
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send