logo-print

Η Ρωσία αποσύρεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Δικαστήριο δεν αποτελεί πραγματικά ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν

16/11/2016

16/11/2017

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Την απόφαση να εγκαταλείψει τις προσπάθειες να αποτελέσει η Ρωσία μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έλαβε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από μία ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δικαστήριο, η οποία χαρακτηρίζει την προσάρτηση Κριμαίας ως «διεθνή στρατιωτική σύγκρουση» (international military conflict).

Σύμφωνα με το RT το προεδρικό διάταγμα, το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί αλλά δεν έχει υπογραφεί, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε το Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ότι η Ρωσία δεν αποτελεί πλέον συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρει ότι το Δικαστήριο «δεν αποτελεί πραγματικά ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο».

Η Ρωσία υπέγραψε το Καταστατικό το 2000, αλλά δεν προχώρησε ποτέ σε επικύρωσή του.

Η Wall Street Journal υπενθυμίζει ότι και οι ΗΠΑ είχαν επίσης υπογράψει το Καταστατικό, χωρίς να το επικυρώσουν, ενώ αποχώρησαν από το ΔΠΔ το 2002 επί προεδρίας George W. Bush.

Τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στο χαρακτηρισμό της επέμβασης στην Κριμαία ως διεθνούς στρατιωτικής σύγκρουσης, επικαλούμενα το δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη στην περιοχή.

Η απόσυρση της Ρωσίας από το ΔΠΔ συνεπάγεται την απελευθέρωσή της από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις στη Συρία, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθεί η τέλεση εγκλημάτων πολέμου κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς προς υποστήριξη του καθεστώτος Ασάντ.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send