logo-print

Η λιμοκτονία ως όπλο αποτελεί έγκλημα πολέμου

Ο Ban Ki Moon συνέκρινε τους κατοίκους των πόλεων της Συρίας με ομήρους, με μόνη διαφορά ότι στους ομήρους δίνεται τροφή

18/01/2016

16/11/2017

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Τη χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο από τις δυνάμεις που εμπλέκονται στον Πόλεμο της Συρίας καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., Ban Ki-moon, την περασμένη Πέμπτη.

Μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση για τις προτεραιότητες του το 2016, ο Ban Ki-moon δήλωσε ότι οι εικόνες των υποσιτισμένων ανθρώπων στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας αντανακλούν ένα νέο σημείο ξεπεσμού σε ένα πόλεμο που έχει ήδη φτάσει σε σοκαριστικό σημείο απανθρωπιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας ήταν σαφής για το ότι η λιμοκτονία ως όπλο πολέμου είναι ένα έγκλημα πολέμου, συγκρίνοντας τους κατοίκους των πόλεων με ομήρους, με μόνη διαφορά ότι στους ομήρους δίνεται τροφή.

Όπως αναφέρει το Bignewsnetwork, φορτηγά διεθνών οργανισμών κατάφεραν να εισέλθουν στις αποκλεισμένες πόλεις μεταφέροντας ενισχύσεις, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι οι κάτοικοι τους ενθουσιάστηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα όταν συνειδητοποίησαν ότι έρχονται τρόφιμα.

Σημειώνεται ότι οι 42.000 κάτοικοι της Μαντάγια είχαν λάβει την τελευταία παράδοση βοήθειας στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.

Η Γαλλία, η Βρετανία και οι Η.Π.Α. έχουν ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να πιέσουν για τερματισμό της πολιορκίας, εν όψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send