logo-print

Αυτές είναι οι καλύτερες νομικές σχολές στην Ευρώπη για το 2016

Η κατάταξη των πανεπιστημίων βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως η φήμη του ιδρύματος ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και εργοδότες και ο αριθμός των βιβλιογραφικών αναφορών

17/11/2016

16/11/2017

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Κάθε χρόνο, η εταιρεία εκπαίδευσης QS δημοσιεύει μια λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ταξινομημένα ανά περιοχή και αντικείμενο σπουδών.

Μεταξύ άλλων, η τελευταία έκδοση της λίστας του QS περιλαμβάνει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τα πανεπιστήμια με καλύτερα τμήματα Νομικής.

Η κατάταξη των πανεπιστημίων (σ.σ. με άριστα  το 100) βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως η φήμη του ιδρύματος ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς αλλά και εργοδότες, ο αριθμός των βιβλιογραφικών αναφορών (citations) και άλλα.

Πολλές από τις κορυφαίες νομικές σχολές παγκοσμίως βρίσκονται στις ΗΠΑ, όμως και η Ευρώπη εκπροσωπείται επάξια στη συνολική λίστα, ειδικά από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τη σχετική λίστα με τις καλύτερες νομικές σχολές στην Ευρώπη, ενώ στην παρένθεση αναφέρεται η θέση του κάθε πανεπιστημίου στην παγκόσμια κατάταξη.

= 13. (41) University of Nottingham: 71.7

Παρά την πτώση από την 35η θέση στη σχετική παγκόσμια κατάταξη το 2015 στην 41η το 2016, το Nottingham εξακολουθεί να διαθέτει μία από τις 10 κορυφαίες νομικές σχολές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αξίζει να σημειωθεί πως το University of Nottingham είχε ιδιαίτερα καλή βαθμολογία στην κατηγορία των βιβλιογραφικών αναφορών.

= 13. (41) Durham University: 71,7

Το Πανεπιστήμιο του Durham ισοβαθμεί με αυτό του Nottingham ως η 13η καλύτερη νομική σχολή στην Ευρώπη, αλλά σε αντίθεση με το Nottingham, το Durham ανέβηκε 10 θέσεις σε σχέση με το 2015.

11. (39) Ruprecht Karls Universitat Heidelberg: 72.3

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, σημείωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία της φήμης μεταξύ ακαδημαϊκών (82,2). Να σημειωθεί πως αποτελεί το παλαιότερο πανεπιστήμιο στη Γερμανία.

10. (35) Queen Mary University of London: 73,4

Η Νομική Σχολή του Queen Mary αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πανεπιστήμιο, το οποίο εδρεύει στο Ανατολικό Λονδίνο, σημείωσε ιδιαίτερα καλό σκορ στην κατηγορία των βιβλιογραφικών αναφορών.

9. (33) Katholieke Universiteit Leuven: 73,6

Το Leuven αποτελεί μακράν το καλύτερο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει κανείς νομική στο Βέλγιο. Το πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, σημείωσε πολύ υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία των βιβλιογραφικών αναφορών.

8. (28) University of Edinburgh: 77.1

Αποτελώντας το έκτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στον αγγλόφωνο κόσμο, το Εδιμβούργο έχει μια πολύ ισχυρή φήμη αναφορικά με τις νομικές σπουδές που προσφέρει.

7. (24) Leiden University: 77,6

Το πτυχίο νομικής του Leiden κατατάσσεται ως το καλύτερο στην Ολλανδία, με το πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται περίπου 1 ώρα μακριά από το Άμστερνταμ, να σημειώνει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην ακαδημαϊκή φήμη και τις βιβλιογραφικές αναφορές.

6. (20) Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne: 78.6

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις η έκτη καλύτερη νομική σχολή στην Ευρώπη, η Σορβόννη είναι η καλύτερη νομική σχολή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Να σημειωθεί ότι ανέβηκε πέντε θέσεις στην κατάταξη σε σχέση με το 2015.

5. (17) King's College London: 80.5

Η νομική σχολή του King’s κατατάσσεται ως η τρίτη καλύτερη στο Λονδίνο, και η πέμπτη καλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το King’s συγκέντρωσε συνολικά πολύ καλή βαθμολογία σε όλους τους τομείς, ιδιαιτέρως όμως στην κατηγορία των βιβλιογραφικών αναφορών.

4. (14) University College London: 83.4

Η νομική σχολή του UCL έχει μία εξαιρετική λίστα αποφοίτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του κινήματος ανεξαρτησίας της Ινδίας, Mahatma Gandhi, ο Peter Higgs, ο Alexander Graham Bell και ο Ισραηλινός πρώην πρόεδρος Chaim Herzog.

3. (7) London School of Economics & Political Science: 90.1

Παραμένοντας στην ίδια θέση με το 2015, το LSE σήμείωσε σκορ υψηλότερο από 90% σε όλες τις κατηγορίες πλην μίας. Το LSE είχε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην κατηγορίας της φήμης ανάμεσα σε εργοδότες (91/100).

2. (3) University of Cambridge: 96,0

Με βαθμολογία πάνω από 99/100 στην κατηγορίας της φήμη ανάμεσα σε εργοδότες, το Cambridge βρίσκεται με άνεση στη δεύτερη θέση της λίστας με τις καλύτερες νομικής στην Ευρώπη και στην Τρίτη στον κόσμο. Το πανεπιστήμιο πέφτει μία θέση από την 3η το 2015, και χάνει για λίγο την ευρωπαϊκή κορυφή.

1. (2) University of Oxford: 96,7

Η Οξφόρδη αναδείχθηκε νικήτρια στην «κόντρα» με το Cambridge για την κορυφή της λίστας με την καλύτερη νομική σχολή στην Ευρώπη. Να σημειωθεί πως στην λίστα του QS, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατατάσσεται κορυφαία σε τέσσερα διαφορετικά αντικείμενα σπουδών.

Σημαντική σημείωση: Το ζήτημα της αξιοπιστίας των κατατάξεων των διαφόρων πανεπιστημίων ανά τον κόσμο έχει αποτελέσει πολλάκις αντικείμενο συζήτησης. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία για να διαμορφώσει του πίνακες, αλλά και η ακρίβεια των δεδομένων που χορηγούν τα πανεπιστήμια αποτελούν ζητήματα που απασχολούν τους ερευνητές και τους ειδικούς στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα στοιχεία του QS, του Times Higher Education και του Shanghai Ranking θεωρούνται τα πλέον αξιόπιστα, και παροτρύνουμε τους ενδιαφερομένους να μελετήσουν αναλυτικά και να συγκρίνουν τα δεδομένα πριν προχωρήσουν στην επιλογή ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ