logo-print

Εκδηλώσεις σε όλες τις νομικές σχολές της χώρας για την ELSA Day

Εκδηλώσεις γύρω από τη θεματική του Μεταναστευτικού Δικαίου στις 30 Νοεμβρίου

27/11/2016

29/01/2018

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

ELSA DAY:

“I spread the word about migration law education”.

Η ΕLSA Day διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2013  με στόχο τη συντονισμένη διοργάνωση εκδηλώσεων νομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις χώρες που ανήκουν στο δίκτυο της ELSA γύρω από θέματα που άπτονται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κεντρική ιδέα του εγχειρήματος είναι το σύνθημα “All different all together”.

Φέτος, η ELSA Day διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη φορά, στις 30 Νοεμβρίου 2016, γύρω από τη θεματική του Μεταναστευτικού Δικαίου ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της ELSA, την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί το πρώτο διαδυκτιακό σεμινάριο (webminar) της ELSA International σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Τα τοπικά παραρτήματα της ELSA που λειτουργούν στις 3 νομικές σχολές της Χώρας συμμετέχουν δυναμικά!

H ELSA Athens διοργανώνει τριήμερη εκδήλωση με γενικότερο θέμα  «Το παιδί στο μεταναστευτικό δίκαιο».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως ακολούθως:

29 Νοεμβρίου 10:00-15:30, χώρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:

Workshops κατά τη διάρκεια των οποίων 60 συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση 4 ομιλητών να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο μεταναστευτικό δίκαιο και ιδίως στα δικαιώματα του παιδιού .

30 Νοεμβρίου, 5.00 μ.μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών:

Νομικός Αγώνας Επιχειρηματολογίας (Legal Debate) πάνω σε υπόθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου («Gül κατά Ελβετίας») που αφορά στην οικογενειακή επανένωση και στην είσοδο/εγκατάσταση ανήλικων τέκνων στη χώρα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες τα οποία θα παραδοθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

1 Δεκεμβρίου: institutional visit στο Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων ,  και ενημέρωση για τη δράση του , την προσφυγική κρίση και τις νομικές διαστάσεις της από την  κα Ζουμπούλη , δικηγόρο στο νομικό τμήμα του Συμβουλίου.

https://www.facebook.com/events/1016163645159798/

H ELSA Komotini διοργανώνει Σεμινάριο και  Νομικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας (Legal Debate), επικεντρωμένο στο Προσφυγικό Δίκαιο και την Προσφυγική Κρίση.

Διεθνής και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία του Προσφυγικού Δικαίου και ζητήματα του Δικαίου του Ασύλου θα παρουσιαστούν από επιφανείς καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Νομικό Debate. Δύο ομάδες των τριών φοιτητών, οι οποίοι αφού προετοιμάστηκαν πάνω στη σχετική θεματολογία από καθηγητές της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου, θα κληθούν να αντιπαρατεθούν σχετκά με το θέμα που θα επιλεχθεί εκείνη τη μέρα. Με την ολοκλήρωση του αγώνα λόγου, η επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους καθηγητές που καθοδήγησαν τους φοιτητές κατά την προετοιμασία τους, θα αναδείξουν την ομάδα που ανέπτυξε την καλύτερη επιχειρηματολογία.

Τόπος: Η Νομική Σχολή ΔΠΘ

Χρόνος: 30 Νοεμβρίου

https://www.facebook.com/events/951587521640039/

Η ELSA Thessaloniki διοργανώνει Νομικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας (Debate) σχετικά με ένα ζήτημα που απασχολεί την ελληνική νομική επιστήμη και όχι μόνο.

Το Νομικό Debate θα αφορά τη νομική μεταχείριση από την ελληνική πολιτεία των Τούρκων υπηκόων που αιτούνται άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Ενδεικτική υπόθεση εργασίας: η περίπτωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Το Debate θα διεξαχθεί ενώπιον κοινού, με δυο τετραμελείς ομάδες,να προβάλουν αντιμαχόμενα επιχειρήματα πάνω σε σημαντικά νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την παραπάνω υπόθεση (υπέρ/κατά της απονομής ασύλου). Επιβλέπων καθηγητής και υπεύθυνος για τον συντονισμό των ομάδων θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης.

Τόπος: Αιθ. Κωσταντόπουλος, Νομική Σχολή ΑΠΘ

Χρόνος: 30 Νοεμβρίου 20:00

https://www.facebook.com/events/1797549407183258/

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
send