logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 128/2016 - Αρμόδιες Αρχές (άρθρο 14 παρ. 1, 41, 49 της Οδηγίας)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/12/2016

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Αρμόδια εθνική αρχή για την παρακολούθηση και τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος διατάγματος, με την επιφύλαξη των παραγράφων 2 και 3, τον έλεγχο της συμμόρφωσης των εκρηκτικών υλών εμπορικής χρήσης και την εποπτεία της αγοράς ορίζεται η Δ/νση Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Όπου στο παρόν διάταγμα αναφέρεται ο όρος «αρμόδια αρχή» νοείται η ως άνω υπηρεσία.

2. Αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 11, 12,13,14,15,16,17 και 20, ορίζεται η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

3. Αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 19, για θέματα αρμοδιότητάς τους αντίστοιχα, είναι οι υπηρεσίες που προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο του ιδίου άρθρου.

4. Οι εκπρόσωποι στην επιτροπή για τις εκρηκτικές ύλες εμπορικής χρήσης που επικουρεί, σύμφωνα με το άρθρο 49 της Οδηγίας 2014/28/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην εξέταση των θεμάτων εφαρμογής των διατάξεων της εν λόγω Οδηγίας, τα οποία τίθενται από τον πρόεδρο της ή από εκπρόσωπο κράτους μέλους σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της, ορίζονται από τα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Για τα καθήκοντα των εκπροσώπων και τα θέματα αρμοδιότητας και λειτουργίας της επιτροπής εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 49 της προαναφερομένης Οδηγίας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11