logo-print

Θερινό σχολείο για το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Από το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

21/02/2017

16/11/2017

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (http://anti-corruption.law.auth.gr), φιλοξενεί εντατικό 8ήμερο θερινό σχολείο για το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το θερινό σχολείο θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την καταπολέμηση της διεθνούς απάτης, της διεθνούς φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρήματος, των διεθνών και ευρωπαϊκών μηχανισμών και διαδικασιών καταπολέμησης της απάτης, κ.λπ.

Πότε και πού;

5 έως 13 Ιουλίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (http://www.cieel.gr/).

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Το σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, νέους νομικούς και επαγγελματίες με νομικό υπόβαθρο.

Θα εξεταστούν και οι αιτήσεις υποψηφίων με γνώσεις σε άλλους κλάδους που σχετίζονται το θέμα του θερινού σχολείου.

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά. Παρά το γεγονός ότι οι αιτούντες δεν υποχρεούνται να παρουσιάσουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας, πρέπει να κατανοούν άπταιστα αγγλικά, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο σε http://anti-corruption.law.auth.gr/en/anti-corruption/summer-school-application

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι την 24η Απριλίου 2017.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 350 ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει τα δίδακτρα, τη μεταφορά από / προς το χώρο, το υλικό για τα μαθήματα, το πιστοποιητικό παρακολούθησης και τη συμμετοχή στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Ειδική προσφορά για όσους εγγραφούν πριν από τις 27 Μαρτίου 2017 ("early bird") 300 ευρώ.

Για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν διαμονή σε ξενοδοχείο, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 610 ευρώ (560 για "early birds")

Στο κόστος περιλαμβάνεται διαμονή 10 διανυκτερεύσεων με πρωινό, σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο El Greco (http://www.hotelelgreco.gr), ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και με επιπλέον κόστος), δίδακτρα, μεταφορά από/προς το χώρο, υλικό για τα μαθήματα, πιστοποιητικό παρακολούθησης και συμμετοχή στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Μεταξύ των ομιλητών:

Prof. Lorena Bachmaier Winter, Complutense University, Madrid/ St. Louis University Prof. Gerhard Dannecker, University of Heidelberg Prof. Thomas Elholm, University of Southern Denmark Prof. Maria Kaiafa-Gbandi, Aristotle University Thessaloniki Prof. Mark Pieth, University of Basel Prof. Helmut Satzger, LMU University Munich Ass. Prof. Walther, Universite de Lorraine Prof. Ingeborg Zerbes, University of Bremen

Λεπτομερές πρόγραμμα και κατάλογος διαθέσιμα εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail: anti-corruptionolaw.auth.gr

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
send