logo-print

Επιχειρήσεις και ανταγωνισμός στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς

Εκδήλωση από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού

17/02/2017

16/11/2017

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση με θέμα:

Επιχειρήσεις και ανταγωνισμός στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16.00 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Το συνέδριο θα εξετάσει την αλληλεπίδραση μεταξύ του ηλεκτρονικού εμπορίου και του δικαίου του ανταγωνισμού εντός της ενιαίας ψηφιακής αγοράς της ΕΕ.

Μεταξύ άλλων, αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο θα αποτελέσουν οι κάθετοι περιορισμοί του ανταγωνισμού στα συστήματα εμπορικής διανομής, καθώς και οι συμβατικοί περιορισμοί πωλήσεων σε συμφωνίες διανομής που ενδέχεται να καταστήσουν δυσκολότερες τις διασυνοριακές αγορές/online shopping, συμπεριλαμβανομένου του γεωγραφικού αποκλεισμού (geo-blocking).

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρονικό εμπόριο και γεωγραφικός αποκλεισμός (geoblocking): Έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας

Μεταξύ άλλων, το συνέδριο θα περιλαμβάνει:

• Παρουσιάσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Single Digital Market Task Force, και την Antitrust Policy Unit (DG COMP), οι οποίες είναι υπεύθυνες για τους κανόνες αναφορικά με τις συμφωνίες προμήθειας και διανομής.

• Ενημέρωση από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον αντίκτυπο της πρόσφατης νομολογίας, την παρούσα κατάσταση και τις τάσεις στην πολιτική και στην εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού.

• Την άποψη του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών, ατόμων από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και νομικών, σχετικά με τις προκλήσεις και τη συμμόρφωση με την ψηφιακή οικονομία στο ελληνικό πλαίσιο.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση