logo-print

Αυστηρές κυρώσεις εναντίον Πολωνού ευρωβουλευτή για τα σχόλια εις βάρος των γυναικών

Αναστολή συμμετοχής στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς αποζημίωση για τον Janusz Korwin-Mikke που υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς

17/03/2017

16/11/2017

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Την «άνευ προηγουμένου σε αυστηρότητα» τιμωρία του Πολωνού Ευρωβουλευτή Janusz Korwin-Mikke για τα απαράδεκτα σχόλιά του εναντίον των γυναικών κατά τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ισότητα των φύλων ως προς τις αμοιβές από την εργασία τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Antiono Tajani.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΚ, ο Πολωνός ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τον οποίο «οι γυναίκες θα πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες, επειδή είναι πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς», θα χάσει την ημερήσια αποζημίωσή του από το Κοινοβούλιο για 30 ημέρες, η οποία υπολογίζεται στις 9.180 ευρώ.

Παράλληλα, στον Korwin - Mikke επεβλήθη αναστολή συμμετοχής από κάθε δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για 10 ημέρες, ενώ του απαγορεύτηκε και η εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου για ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες.

 «Δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά, ιδίως όταν προέρχεται από κάποιον που αναμένεται να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος των λαών της Ευρώπης, με τη δέουσα αξιοπρέπεια. Προσβάλοντας όλες τις γυναίκες, επέδειξε περιφρόνηση για τις πιο θεμελιώδεις αξίες μας», επεσήμανε ο Tajani.

Για τη νομική βάση των κυρώσεων βλέπε άρθρο 166 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send