logo-print

Εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής (Υπουργική Απόφαση)

Διαδικασία επιχορήγησης των Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων

28/03/2017

16/11/2017

Η Διαμεσολάβηση
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξόφληση υποχρεώσεων των Δήμων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 48 του Νόμου 4456/2017 προβλέπεται η επιχορήγηση των δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων των δήμων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 1η Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία επιχορήγησης των Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 1η Μαρτίου 2017 καθορίζεται ως ακολούθως:

1. Ο ασκών χρέη προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου υποβάλλει αίτημα επιχορήγησης (σύμφωνα με το Υπόδειγμα 1 του παραρτήματος) στην Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α.- Τμήμα Επιχορηγήσεων Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ. συνοδευόμενο από αναλυτική κατάσταση με τις δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 1η Μαρτίου 2017 (Υπόδειγμα 2 του παραρτήματος). Επισημαίνεται ότι:

α) για τις δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες λόγω παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας άσκησης των ενδίκων μέσων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στο αντίστοιχο πεδίο του Υποδείγματος 2, των στοιχείων του σχετικού πιστοποιητικού περί μη ασκήσεως ενδίκων μέσων από το αρμόδιο δικαστήριο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής ή Διοικητικής Δικονομίας και

β) δεν μπορούν να συμπεριληφθούν δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που δύναται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Εξυγίανσης των ΟΤΑ ή/και της διαδικασίας που προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. 2/57103/ΔΠΓΚ/23.6.16 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».

2. Τα αιτήματα επιχορήγησης υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠ.ΕΣ έως και την 30η Ιουνίου 2017.

3. Η Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ, κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων των Δήμων μεριμνά για την έκδοση υπουργικής απόφασης επιχορήγησής τους.

4. Με την έκδοση της εν λόγω απόφασης και την κοινοποίηση αυτής στους Δήμους, αυτοί εγγράφουν άμεσα με αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους, το ποσό που θα λάβουν ως έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Δείτε αναλυτικά την ΥΑ 8437/24.3.2017 εδώ.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send