logo-print

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων για την προστασία του περιβάλλοντος ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Οδηγίες για την ποινική αντιμετώπιση προσβολών κατά του περιβάλλοντος ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

17/05/2017

16/11/2017

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Ποινικός Κώδικας Ι

Με νέα εγκύκλιό της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρέχει οδηγίες για την ποινική αντιμετώπιση προσβολών κατά του περιβάλλοντος προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σε όλη τη χώρα.

Η Εισαγγελία ζητάει την εγρήγορση και την άμεση παρέμβαση των αρχών όταν προσβάλλεται το περιβάλλον, ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου που οι προσβολές, από πυρκαϊές, απόρριψη λυμάτων, εκπομπή ρύπων κλπ εμφανίζουν ένταση.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, το ποινικό οπλοστάσιο των εισαγγελέων με πυλώνες τους βασικούς νόμους 1650/1986, 743/70, 4042/2012 & τις οδηγίες 2008/99 Εισ. 2008198/ΕΚ, επιστρατεύεται, παράλληλα με τις αστικές και διοικητικές κυρώσεις, για να ανταποκριθεί στη συνταγματική υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Εισαγγελία ΑΠ καλεί τις αρχές να επιδεικνύουν αδιάλειπτο ενδιαφέρον στην πρόληψη και τον κολασμό αξιοποίνων πράξεων κατά του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι οι υπαίτιοι των αυτοφώρων εγκλημάτων, θα πρέπει να συλλαμβάνονται και στην περίπτωση των πλημμελημάτων να παραπέμπονται κατά την διαδικασία των άρθρων 417 επομ., συντρεχόντων βεβαίως των νομίμων όρων.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο 3/2017 της Εισαγγελίας ΑΠ εδώ.

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
send