logo-print

Πανευρωπαϊκή Έρευνα για την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή Ελλήνων Δικηγόρων

Είστε δικηγόρος; Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

28/06/2017

16/11/2017

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο φορέας των Ευρωπαίων δικαστών (European Network of Councils for the Judiciary) διεξάγει μία έρευνα για το επίπεδο ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αποστέλλοντας ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στους Ευρωπαίους δικαστές.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, ζήτησε και από το CCBE, εφόσον συμφωνεί, να συμμετέχουν διαμέσου αυτού και οι Ευρωπαίοι δικηγόροι στην έρευνα.

Μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής «Access to Justice», ενόψει της θεμελιώδους σημασίας και για τους δικηγόρους της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, το CCBE αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση αυτή, ανοίγοντας έτσι ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο πανευρωπαϊκά στις σχέσεις δικαστών-δικηγόρων.

Το προαναφερόμενο ερωτηματολόγιο είναι αυτό που παρατίθεται, το οποίο καλούνται να απαντήσουν όσοι Έλληνες δικηγόροι επιθυμούν.

Οι απαντήσεις τους (ανώνυμες), όπως και οι απαντήσεις που θα συλλεγούν επί του ίδιου ερωτηματολογίου από όλες τις λοιπές χώρες της Ε.Ε., θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας, ώστε να αποτυπωθεί έγκυρα η υπάρχουσα κατάσταση και, εφόσον χρειάζεται, να αναλυθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προάσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ευρώπη.

Το link για να απαντήσετε στις ερωτήσεις είναι  https://www.surveymonkey.com/r/judgesgreece

Πηγή: dsa.gr

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
send