logo-print

Άρθρο 6 - Απόφαση ΔΔΘΕΚΑ 1122298 ΕΞ 2017 Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων - Παροχή εγγύησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/08/2017

Κωδικοποιημένο
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Για την υπαγωγή εμπορευμάτων στο καθεστώς του ειδικού προορισμού οι Τελωνειακές αρχές απαιτούν τη σύσταση εγγύησης για ενδεχόμενη τελωνειακή οφειλή.

2. Το δικαιούχο πρόσωπο έχει τη δυνατότητα παροχής εγγύησης για συγκεκριμένη διασάφηση, η οποία εφαρμόζεται στο ποσό του εισαγωγικού δασμού που αντιστοιχεί στην τελωνειακή οφειλή και αφορά όλα τα εμπορεύματα που καλύπτονται από τη συγκεκριμένη διασάφηση. Στην περίπτωση εμπορευμάτων που τίθενται σε ελεύθερη κυκλοφορία με μειωμένο εισαγωγικό δασμό λόγω του ειδικού τους προορισμού, η εγγύηση θα καλύπτει το μέρος του εισαγωγικού δασμού που δεν καταβάλλεται λόγω του ειδικού τους προορισμού.

Στην περίπτωση της μεμονωμένης εγγύησης ως Τελωνείο Εγγύησης θεωρείται το Τελωνείο Υπαγωγής στο καθεστώς του ειδικού προορισμού.

3. Το δικαιούχο πρόσωπο έχει τη δυνατότητα αίτησης χορήγησης άδειας συνολικής εγγύησης, εφόσον πραγματοποιεί τακτική χρήση του καθεστώτος. Στην περίπτωση αυτή η έκδοση άδειας συνολικής εγγύησης πραγματοποιείται πριν την έκδοση και εφαρμογή άδειας υπαγωγής στο καθεστώς από το αρμόδιο Τελωνείο Εγγύησης.

4. Απαλλάσσονται από την προσκόμιση εγγύησης:

Το Ελληνικό Δημόσιο και οι Οργανισμοί Δημοσίου Δικαίου, για τις δραστηριότητες που αναλαμβάνουν ως Δημόσιες Αρχές.

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ