logo-print

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς

Στο πλευρό των συμβολαιογράφων στέκεται η Πολιτεία σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

29/08/2017

16/11/2017

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όπου και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα. 

Τα γνωστά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας αποτελούν ζήτημα που απασχολεί το ΥΔΔΑΔ και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την άμεση αντιμετώπισή τους. 

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στο καθεστώς των συμβολαιογράφων με νέα τροπολογία

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως εποπτεύουσα Αρχή στέκεται στο πλευρό των συμβολαιογράφων και στον σημαντικότατο ρόλο τους ως αμίσθων δημοσίων  λειτουργών ασκούντων δημόσια εξουσία, επιφορτισμένων από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης. 

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τονίστηκε ότι η νέα αυτή διαδικασία θα συντελέσει μεταξύ άλλων και στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Η πολιτεία συνεργαζόμενη στενά με τους συμβολαιογράφους προς την διαμόρφωση του νέου αυτού συστήματος, διασφαλίζει μέσω της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποκλειστικά από τον Συμβολαιογράφο, τον δημόσιο χαρακτήρα της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διαφάνεια της διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των οφειλετών (δικονομική και οικονομική). 

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κατοικία όσων έχουν υπαχθεί στον Ν.3869/2010 προστατεύεται μέχρι 31.12.2017 και ήδη η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί.

Πηγή: ministryofjustice.gr

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ