logo-print

Άρθρο 4 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 116821/6.11.2017 - Υποβολή στοιχείων πληρότητας της αίτησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/11/2017

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

1. Μετά τη διενέργεια του κατά τα ανωτέρω αυτόματου από το Σύστημα ελέγχου των κριτηρίων υπαγωγής και επιλεξιμότητας, ο Οφειλέτης καταχωρεί στο σύστημα τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Τον κύκλο εργασιών του κατά την τελευταία χρήση πριν την υποβολή της αίτησης,

β) τις συνολικές υποχρεώσεις (ληξιπρόθεσμες και μη) του έναντι των πιστωτών του μέχρι την υποβολή της αίτησης ανεξάρτητα με το χρόνο γέννησής τους,

γ) την περιγραφή της δραστηριότητάς του,

δ) την περιγραφή της οικονομικής του κατάστασης,

ε) την περιγραφή των λόγων της οικονομικής του αδυναμίας και

στ) την περιγραφή των προοπτικών της επιχείρησής του.

2. Ο Οφειλέτης συμπληρώνει τη λίστα των κριτηρίων υπαγωγής στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, ως εξής:

α) Την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016, λόγω διαδοχής επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα.

β) Την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016, λόγω διαδοχής επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα.

γ) Την ύπαρξη οφειλής προς χρηματοδοτικό φορέα από δάνειο σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 ή οφειλής που ρυθμίστηκε μετά την 1η Ιουλίου 2016, λόγω διαδοχής επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα.

δ) Την ύπαρξη επιταγών εκδόσεως του οφειλέτη που δεν πληρώθηκαν, λόγω μη επαρκούς υπολοίπου σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 5960/1933, λόγω διαδοχής επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα.

ε) Την ύπαρξη διαταγών πληρωμής ή δικαστικών αποφάσεων λόγω ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων εις βάρος του οφειλέτη που δεν διαθέτει η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ή/ και διαδοχής επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα.

στ) Το γεγονός ότι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά την 31-12-2016 ήταν μεγαλύτερες από είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €) (πεδίο 31-12-2016 > 20.000 €).

ζ) Την μη ύπαρξη ενεργής αίτησης ενώπιον δικαστηρίου για υπαγωγή στις διατάξεις των άρθρων 62 επ. του ν. 4307/2014 (Α' 246) ή, εφόσον έχει πτωχευτική ικανότητα, στις διατάξεις του ν. 3588/2007 (Α' 153).

η) Την μη έκδοση οριστικής απόφασης υπαγωγής του οφειλέτη σε μία από τις αναφερόμενες υπό (στ) ανωτέρω διαδικασίες ή τη μη συζήτηση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου της αίτησης υπαγωγής.

θ) Την μη ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης (αναφορικά με πράξεις που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα) για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, εξαιρουμένης της μη απόδοσης φόρου προστιθέμενης αξίας, φόρου κύκλου εργασιών, φόρου ασφαλίστρων, παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων τελών ή εισφορών ή φόρου πλοίων. Η προϋπόθεση ανάλογα με τη νομική μορφή της επιχείρησης πρέπει να πληρούται για το ίδιο το φυσικό πρόσωπο ή στην περίπτωση των νομικών προσώπων, για τους προέδρους ή τους διευθύνοντες συμβούλους ή τους διαχειριστές ή τους εταίρους ή και κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση στη διαχείριση αυτών.

ι) Τη μη ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης (αναφορικά με πράξεις που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα) για το αδίκημα της απάτης κατά του Δημοσίου ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε βαθμό πλημμελήματος ή για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της υπεξαίρεσης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της δωροδοκίας, της δωροληψίας, της λαθρεμπορίας, της καταδολίευσης δανειστών ή της χρεοκοπίας ή της απάτης, σε βαθμό κακουργήματος. Η προϋπόθεση ανάλογα με τη νομική μορφή της επιχείρησης πρέπει να πληρούται για το ίδιο το φυσικό πρόσωπο ή στην περίπτωση των νομικών προσώπων, για τους προέδρους ή τους διευθύνοντες συμβούλους ή τους διαχειριστές ή τους εταίρους ή και κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε από τον νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση, είτε με δικαστική απόφαση στη διαχείριση αυτών.

3. Το Σύστημα ελέγχει τα κριτήρια υπαγωγής στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και επιλεξιμότητας. Σε περίπτωση που πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, το Σύστημα θέτει την αίτηση σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και ο Οφειλέτης δε μπορεί να επιστρέψει στα προηγούμενα βήματα. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, η διαδικασία διακόπτεται και ο Οφειλέτης μπορεί σε μεταγενέστερο χρόνο να εκκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης από την αρχή. Για στατιστικούς λόγους το Σύστημα διατηρεί το κριτήριο υπαγωγής στο νόμο ή επιλεξιμότητας, βάσει του οποίου δεν προχώρησε η διαδικασία.

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send