logo-print

Άρθρο 18 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 116821/6.11.2017 - Προσκόμιση πρόσθετων εγγράφων/ στοιχείων από τον οφειλέτη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/11/2017

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Ο συντονιστής ενεργοποιεί τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος/ πρότασης ορισμού συνάντησης. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πιστωτές δύνανται να υποβάλουν αίτημα προσκόμισης πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων από τον οφειλέτη, μέσω του Συστήματος. Το αίτημα περιλαμβάνει την περιγραφή του εγγράφου ή στοιχείου που ζητείται και την αιτιολόγηση του αιτήματος, το οποίο θα πρέπει να σχετίζεται με τη διαπραγμάτευση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών.

2. Το Σύστημα ενημερώνει μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον συντονιστή για την υποβολή αιτήματος προσκόμισης πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων. Το μήνυμα περιλαμβάνει στοιχεία του αιτούντος, με αναφορά στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του πιστωτή, την Επωνυμία (για νομικά πρόσωπα) ή Ονοματεπώνυμο/ Πατρώνυμο (για φυσικά πρόσωπα), την περιγραφή του εγγράφου ή του στοιχείου και την αιτιολόγηση του αιτήματος.

3. Ο Συντονιστής με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος ενημερώνει τους λοιπούς συμμετέχοντες πιστωτές και τον οφειλέτη για το αίτημα προσκόμισης πρόσθετων εγγράφων/στοιχείων και καλεί τον οφειλέτη να προσκομίσει τα έγγραφα/στοιχεία εντός πέντε (5) ημερών. Ταυτόχρονα ενεργοποιεί στο σύστημα τη δυνατότητα υποβολής πρόσθετων εγγράφων/στοιχείων. Το Σύστημα καταγράφει την ημερομηνία ενημέρωσης προς τον οφειλέτη.

4. Ο οφειλέτης εισέρχεται στο Σύστημα και στη συνέχεια:

α) δηλώνει την πρόθεση του να υποβάλει τα πρόσθετα έγγραφα ή στοιχεία (Ναι/Όχι) και

β) σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, φορτώνει στο σύστημα τα έγγραφα ή στοιχεία που ζητήθηκαν ή

γ) σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος, συμπληρώνει στο σύστημα το πεδίο «Αιτιολόγηση Απόρριψης Αιτήματος».

5. Με τη λήξη της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών που έχουν τεθεί για την υποβολή πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων, ο Συντονιστής μέσω του Συστήματος, ελέγχει εάν υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη και εάν το ποσοστό των συνολικών απαιτήσεων κατά του οφειλέτη, του συμμετέχοντα πιστωτή που αιτήθηκε την προσκόμιση των πρόσθετων εγγράφων/ στοιχείων είναι μεγαλύτερο από 25%. Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται με βάση το πεδίο «Ποσοστό συμμετεχόντων», του συγκεντρωτικού πίνακα οφειλών.

6. Σε περίπτωση που υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη, ο Συντονιστής με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος ενημερώνει τους συμμετέχοντες πιστωτές για την υποβολή των πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων. Η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

7. Σε περίπτωση που δεν υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη και το ποσοστό του συμμετέχοντα πιστωτή που αιτήθηκε την προσκόμιση των πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων είναι μεγαλύτερο από 25%, η διαδικασία θεωρείται περαιωθείσα ως άκαρπη. Στη συνέχεια ο συντονιστής συντάσσει πρακτικό αποτυχίας, το φορτώνει στο Σύστημα και ενημερώνει τον οφειλέτη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος.

8. Σε περίπτωση που δεν υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη και το ποσοστό του συμμετέχοντα πιστωτή που αιτήθηκε την προσκόμιση των πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων είναι μικρότερο από 25%, ο Συντονιστής με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος ενημερώνει τους συμμετέχοντες πιστωτές για τη διαφωνία και τους καλεί σε ψηφοφορία επί της αναγκαιότητας υποβολής των πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων εντός 5 ημερών. Ταυτόχρονα ενεργοποιεί στο σύστημα την ψηφοφορία επί της αναγκαιότητας υποβολής των πρόσθετων εγγράφων/ στοιχείων.

9. Οι συμμετέχοντες πιστωτές έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο Σύστημα και να καταχωρήσουν την ψήφο τους. Με τη λήξη της προθεσμίας των 5 ημερών για την ψηφοφορία επί της αναγκαιότητας υποβολής πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων, ο Συντονιστής μέσω του Συστήματος, και συγκεκριμένα μέσω του πεδίου «Ποσοστό συμμετεχόντων», του συγκεντρωτικού πίνακα οφειλών, ελέγχει αν οι συμμετέχοντες πιστωτές που επιθυμούν την υποβολή πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων συγκεντρώνουν το 60% των συμμετεχόντων πιστωτών.

10. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες πιστωτές που επιθυμούν την υποβολή πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων δεν συγκεντρώνουν το 60% των συμμετεχόντων πιστωτών, ο Συντονιστής με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος ενημερώνει τους συμμετέχοντες πιστωτές για την μη υποβολή των πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων. Η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

11. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες πιστωτές που επιθυμούν την υποβολή πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων συγκεντρώνουν το 60% των συμμετεχόντων πιστωτών, ο Συντονιστής με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος ενημερώνει τον οφειλέτη για την πλειοψηφία των πιστωτών που επιθυμούν την προσκόμιση πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων και τον καλεί οφειλέτη να υποβάλει τα έγγραφα ή στοιχεία εντός πέντε (5) ημερών. Ταυτόχρονα ενεργοποιεί στο σύστημα τη δυνατότητα υποβολής πρόσθετων εγγράφων/ στοιχείων. Το Σύστημα καταγράφει την ημερομηνία ενημέρωσης προς τον οφειλέτη.

12. Ο οφειλέτης εισέρχεται στο Σύστημα και στη συνέχεια φορτώνει στο συστήματα έγγραφα ή στοιχεία που ζητήθηκαν.

13. Με τη λήξη της προθεσμίας των 5 ημερών για την υποβολή πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων, ο Συντονιστής μέσω του Συστήματος, ελέγχει εάν υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη.

14. Σε περίπτωση που δεν υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη, η διαδικασία θεωρείται περαιωθείσα ως άκαρπη. Στη συνέχεια ο συντονιστής, συντάσσει πρακτικό αποτυχίας, το φορτώνει στο Σύστημα και ενημερώνει τον οφειλέτη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος.

15. Σε περίπτωση που υποβλήθηκαν τα ζητούμενα στοιχεία από τον οφειλέτη, ο συντονιστής με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του Συστήματος ενημερώνει τους συμμετέχοντες πιστωτές για την υποβολή των πρόσθετων εγγράφων ή στοιχείων. Η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ