logo-print

Άρθρο 3 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ3(α)/ 91512/12.1.2018 - Αρμόδια Αρχή - Αρμοδιότητες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/01/2018

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Αρμόδια εθνική αρχή της παρ.1 του άρθρου 34 του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009 ορίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Κέντρο Δηλητηριάσεων της παρ.6 του άρθρου 13 του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009 ορίζεται το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού» ή το εκάστοτε προβλεπόμενο Κέντρο Δηλητηριάσεων της χώρας.

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών του άρθρου 1, ο Ε.Ο.Φ. λαμβάνει τα μέτρα εποπτείας της αγοράς των καλλυντικών προϊόντων που ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 13 και 14 της παρούσας, προκειμένου να διαπιστώνει αν τηρούνται οι κανόνες, οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009 και αν ενέχονται κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από την κυκλοφορία ορισμένου καλλυντικού προϊόντος, λαμβάνει με αιτιολογημένες αποφάσεις του τα προληπτικά και κατασταλτικά διοικητικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, όταν διαπιστώνει παράβαση των διατάξεων του ανωτέρω Κανονισμού και της παρούσας και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους τομείς και για τα ζητήματα που προβλέπονται από τον ανωτέρω Κανονισμό.

3. Ο Ε.Ο.Φ, ως αρμόδια αρχή για την εποπτεία της αγοράς των καλλυντικών προϊόντων, και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία έχει οριστεί ως αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 22 έως 33 του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 765/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για τον καθορισμό των απαιτήσεων διαπίστευσης και εποπτείας της αγοράς όσον αφορά την εμπορία των προϊόντων και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθμ. 339/93 του Συμβουλίου» ή όποια υπηρεσία ορίζεται ως αρμόδια από τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις, συνεργάζονται σύμφωνα με όσα προβλέπει η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της παρ.2 του άρθρου 24 του ν.4072/2012 (Α΄ 86), στα πλαίσια της εφαρμογής του ανωτέρω Κανονισμού (Επίσημη Εφημερίδα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλ. Εκδ. 218/30) και για την υλοποίηση των σκοπών του.

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ