logo-print

Άρθρο 14 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ3(α)/ 91512/12.1.2018 - Επιτόπιοι και Εργαστηριακοί Έλεγχοι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/01/2018

Κωδικοποιημένο
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ο Ε.Ο.Φ. διενεργεί ελέγχους, επιθεωρήσεις και δειγματοληψίες στους χώρους παραγωγής, αποθήκευσης και εν γένει διακίνησης καλλυντικών προϊόντων και ζητά και ελέγχει όλα τα έγγραφα, τα στοιχεία και τις πληροφορίες που τηρούνται υποχρεωτικά από το υπεύθυνο πρόσωπο, τον διανομέα ή τον εισαγωγέα, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009 και της παρούσας, με σκοπό:

α. Να διαπιστώσει αν οι χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες είναι σύμφωνες με τα Παραρτήματα του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009.

β. Να διαπιστώνει αν τηρούνται οι Κανόνες Καλής Παραγωγής καλλυντικών προϊόντων.

γ. Να διαπιστώσει αν τηρείται ο Φάκελος Πληροφοριών του προϊόντος και αν περιλαμβάνει τα στοιχεία που ορίζονται στον Κανονισμό (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009.

δ. Να διαπιστώσει αν η έκθεση ασφαλείας του άρθρου 9 της παρούσας έχει καταρτιστεί και είναι επικαιροποιημένη σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1223/2009 και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής.

ε. Αν η επισήμανση του καλλυντικού προϊόντος, οι ισχυρισμοί των συσκευασιών και τα ενημερωτικά ή διαφημιστικά φυλλάδια είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009 και τις οικείες εκτελεστικές πράξεις, σχετικά με τη θέσπιση κοινών κριτηρίων για τη δικαιολόγηση των ισχυρισμών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα, που εκδίδονται από την Επιτροπή σύμφωνα με τον Κανονισμό 182/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλ. Εκδ. 55/2013).

στ. Τη λήψη επαρκών δειγμάτων και αντιδειγμάτων.

Τα ανωτέρω λαμβανόμενα δείγματα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο. Οι υφιστάμενοι τη δειγματοληψία έχουν τη δυνατότητα να ζητούν την αντικατάσταση των ληφθέντων δειγμάτων από τους προμηθευτές τους, με βάση το πρωτόκολλο δειγματοληψίας του Ε.Ο.Φ.

2. Ο εργαστηριακός έλεγχος συμμόρφωσης του καλλυντικού προϊόντος με τις προδιαγραφές που ορίζονται από την οικεία ενωσιακή και εθνική νομοθεσία πραγματοποιείται με την εφαρμογή ευρωπαϊκών, διεθνών ή εθνικών εναρμονισμένων προτύπων εργαστηριακού ελέγχου, ή εσωτερικών επικυρωμένων μεθόδων των Εργαστηρίων του Ε.Ο.Φ.

Το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου κοινοποιείται στο υπεύθυνο πρόσωπο. Εφόσον από τον εργαστηριακό έλεγχο προκύψει μη κανονικό δείγμα σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές, το ανωτέρω αποτέλεσμα κοινοποιείται στον υπεύθυνο πρόσωπο, το οποίο δύναται να υποβάλλει εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ημερών από την ανωτέρω κοινοποίηση αίτηση για επανεξέταση. Ο εργαστηριακός έλεγχος πραγματοποιείται από τον Ε.Ο.Φ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης επανεξέτασης, παρουσία του υπευθύνου προσώπου ή εισαγωγέα, ο οποίος μπορεί να ζητήσει να παρευρεθεί και ένας ειδικός εμπειρογνώμονας. Την έκθεση που συντάσσεται από το εργαστήριο συνυπογράφουν οι ανωτέρω και δικαιούται να διατυπώσουν τυχόν επιφυλάξεις.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής