logo-print

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για τον Ελληνικό Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Ελληνικό Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, φιλοδοξία του σχεδίου νόμου είναι να συμπληρωθούν τα υφιστάμενα κενά της καταστατικής νομοθεσία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, να αποτυπωθεί η εμπειρία της συγχώνευσης και να ρυθμιστούν οι ατέλειες που παρατηρηθήκαν στα χρόνια ζωής του.

Στο πλαίσιο αυτό αποσαφηνίζεται ο σκοπός και η αποστολή του ενιαίου φορέα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι απαραίτητες συνέργειες για την περαιτέρω και πιο ουσιαστική αξιοποίηση των στελεχών του.

Επιδίωξή είναι, το μεγαλύτερο μέρος των αποτελεσμάτων της αγροτικής έρευνας και τεχνολογίας, που ενδιαφέρει την ελληνική αγροτική παραγωγή, να βρίσκει τον δρόμο της άμεσης μεταφοράς της στον χρήστη «αγρότη», η διάχυση και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στην αγροτική παραγωγή και οικονομία της χώρας, η ολόπλευρη, εν κατακλείδι, συμβουλευτική υποστήριξη των αγροτών και η επιστημονική υποστήριξη των αναπτυξιακών στόχων του ΥΠΑΑΤ.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται αφενός ο κεντρικός συντονισμός της πολιτικής στην αγροτική έρευνα, την αγροτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και αφετέρου η σύνδεσή της με τις περιφερειακές, τοπικές ανάγκες. Παράλληλα, εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της Εθνικής Πολιτικής Διασφάλισης Ποιότητας στον αγροτικό τομέα, η οποία διαμορφώνεται με βάση τις εθνικές ανάγκες για την ανάπτυξη της αγροδιατροφικής πολιτικής και της αγροτικής οικονομίας και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία ενός Εθνικού Πλαισίου Ποιότητας που περιλαμβάνει και τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς κρέατος και γάλακτος.

Με το παρόν σχέδιο νόμου ρυθμίζονται επίσης τα θέματα λειτουργίας των περιφερειακών μονάδων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, λαμβάνεται πρόνοια για το καθεστώς του ερευνητικού και μη ερευνητικού προσωπικού του και εξασφαλίζεται ορθολογικότερη λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Στόχος είναι να αποκτήσει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ νέα δυναμική και ορίζοντα προσφοράς, για να συνεχισθεί και να βελτιστοποιηθεί το πολύπλευρο και σημαντικό για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας έργο που έχει αναλάβει

 Το κείμενο του σχεδίου νόμου, μεταξύ άλλων, προσπαθεί:

1. Να προσαρμόσει τη βασική οργάνωση του Οργανισμού «ως νομικού προσώπου που ανήκει στο κράτος» στα ισχύοντα στη γενικότερη νομοθεσία.

2. Να συγκεντρώσει, επικαιροποιήσει και ενιαιοποιήσει - όσο αυτό είναι εφικτό - την ειδική και διάσπαρτη νομοθεσία που αφορά στις πολύπλευρες αρμοδιότητές του, καλύπτοντας κενά ή ατέλειες της καταστατικής νομοθεσίας του Οργανισμού.

3. Να τονίσει και διακρίνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του τομέα της αγροτικής έρευνας, ώστε να αποφεύγονται οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ανάληψη ερευνητικών έργων μετά τη συγχώνευση του ΕΟΙΑΓΕ στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στη διαβούλευση μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

 

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

send