logo-print

GDPR: Σεμινάρια του ΔΣΑ για τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων

Με την υποστήριξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τη συμμετοχή εκπροσώπων της

05/04/2018

12/04/2018

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του, προτίθεται να διοργανώσει σεμινάρια σχετικά με το νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 2016/679, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται με την υποστήριξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της. Στόχος των σεμιναρίων είναι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν διεξοδικά και σε βάθος για το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για τις αλλαγές που αυτό επιφέρει και την αναγκαία συμβολή των δικηγόρων σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον τομέα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οι κυριότερες πληροφορίες για τους Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων στο Lawspot.gr/GDPR

Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 40 ωρών και θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΔΣΑ. Ως εκπαιδευτές θα συμμετέχουν μέλη της ΑΠΔΠΧ και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του δικηγορικού και νομικού κόσμου, καθώς και του τομέα της πληροφορικής, με αποδεδειγμένη εμπειρία στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος των σεμιναρίων περιλαμβάνουν, επιγραμματικά, την εισαγωγή στο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας δεδομένων, την οριοθέτηση και νομιμότητα της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τη λογοδοσία και οργάνωση της συμμόρφωσης, τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (DPO), τη διασυνοριακή ροή προσωπικών δεδομένων, τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων, την έννομη προστασία και ευθύνη, τον δικηγόρο ως υπεύθυνο επεξεργασία, ειδικότερες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, την προστασία στον δημόσιο τομέα, την Οδηγία 2016/680/ΕΕ («αστυνομική οδηγία»), τεχνικά μέτρα ασφαλείας και συμμόρφωσης, εσωτερική οργάνωση συμμόρφωσης, e-privacy, κ.α.

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί ενημερωτικό υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων, ενώ στο τέλος κάθε κύκλου θα διενεργούνται και εξετάσεις προκειμένου να αποδεικνύεται η επιτυχής ή μη παρακολούθηση των σεμιναρίων.

Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 300 ευρώ, ενώ σε κάθε κύκλο σεμιναρίων θα συμμετέχουν μέχρι 40 συνάδελφοι.

Οι δύο πρώτοι κύκλοι σεμιναρίων έχουν προγραμματιστεί για τις 24 έως 29 Απριλίου και για τις 30 Απριλίου έως 6 Μαΐου (εξαιρουμένης της πρωτομαγιάς).

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια, την εγγραφή σε αυτά και το πρόγραμμα τους θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: dsa.gr
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση