logo-print

Σημαντική διάκριση για την ομάδα της ΕΣΔι σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό (Themis Competition 2018)

Η Ελληνική Ομάδα έλαβε ειδικό βραβείο για την εργασία με θέμα "Weighing religious beliefs on the scale of Justice - The judge as an arbitrator of trust"

17/07/2018

17/07/2018

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών έλαβε μέρος για τέταρτη συνεχή χρονιά στο THEMIS Competition που διοργανώνεται κάθε χρόνο το European Judicial Training Network, και στο οποίο παίρνουν μέρος σπουδαστές από όλες τις Σχολές Δικαστών της Ε.Ε.

Στον Semi‐Final Α που διενεργήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 24 έως τις 27/4/2018 και στην κατηγορία “International Judicial Cooperationin Criminal Matters”, διαγωνίστηκαν οι: Βασίλειος Δημουλάς σπουδαστής της 24ης εκπαιδευτικής σειράς στην κατεύθυνση των Εισαγγελέων, Ευγενία Πατρώνη (κατεύθυνση Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης) και Μαρία Καραγιάννη (κατεύθυνση Εισαγγελέων) σπουδάστριες της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Λάμπρου Τσόγκα, Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στον Semi-Final B που διενεργήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας από τις 7 έως τις 9/5/2018 και στην κατηγορία «European Family Law» , διαγωνίστηκαν οι: Πηνελόπη Κουϊρουκίδου, Αριστέα Περτσελάκη και Μαρία Περτσελάκη, σπουδάστριες της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Σπυρίδωνα Τσαντίνη, Αν.Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ, διδάσκοντα της ΕΣΔι.

Στον Semi-Final C που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από τις 4 έως τις 7/6/2018 και στην κατηγορία «European Civil Procedure» διαγωνίστηκαν οι: Αικατερίνη Παρασκευή Παπαδάτου, Βασιλική Παπαμιχαλοπούλου και Δέσποινα Σιμοπούλου, σπουδάστριες της ΚΔ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση της κ. Πελαγίας Γέσιου – Φαλτσή ομ.Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στον Semi-Final D που διενεργήθηκε στη Βουδαπέστη από τις 3 έως τις 6/7/2018 και στην κατηγορία «Judicial Ethics and Professional Conduct» διαγωνίστηκαν οι: Ελένη Πυργάκη, Ευρυδίκη Μαρκοπούλου και Δαμιανός Καϊρέτογλου, σπουδαστές της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Σπυρίδωνα Βλαχόπουλου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, διδάσκοντα της ΕΣΔι.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα και περιελάμβανε την σύνταξη γραπτής εργασίας σε θέμα που επιλέγεται από την ομάδα που συμμετέχει, την παρουσίαση της εργασίας και την υποστήριξή της στο πλαίσιο συζήτησης που ακολουθεί.

Στο Semi-Final D: η Ελληνική Ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό με εργασία με θέμα "Weighing religious beliefs on the scale of Justice– The judge as an arbitrator of trust", αποσπώντας το ειδικό βραβείο της επιτροπής.

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send