logo-print

Δικαστικοί Υπάλληλοι Αθήνας: Δίωρες διακοπές διαμαρτυρίας από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου

Τα δικαστήρια θα αναβάλλονται από τις 12.30 έτσι ώστε να μπορούν οι υπάλληλοι να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

13/09/2018

13/09/2018

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Ανακοίνωση - Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, στην συνεδρίαση του στις 12-9-2018 αφού συνεκτίμησε :

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα των προσλήψεων,αφού το ΑΣΕΠ έξι μήνες μετά την υποβολή των ενστάσεων δεν έχει προχωρήσει στην ανάρτηση του οριστικού πίνακα των επιτυχόντων του διαγωνισμού των 404 Δικαστικών Υπαλλήλων.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με 8μηνη σύμβαση εργασίας από τον προσωρινό πίνακα των επιτυχόντων είναι πολύ μικρός, αλλά υπάρχει και άμεσος κίνδυνος απομάκρυνσής τους μετά την συμπλήρωση του χρονικού ορίου της σύμβασής τους, αν δεν έχει εκδοθεί ο οριστικός πίνακας επιτυχόντων.

Την δραματική κατάσταση ΟΛΩΝ των Δικαστικών Υπηρεσιών από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το Εφετείο Αθηνών, στο οποίο το πρόβλημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινων αντοχών για τους υπηρετούντες Δικαστικούς υπαλλήλους, κυρίως στις έδρες του Ποινικού Τμήματος (υπάρχουν περιπτώσεις που ανεβαίνουν στις έδρες 17 μέρες το μήνα) οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται απογεύματα και Σαββατοκύριακα και παρόλα αυτά να μην προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο εργασίας με άμεσο κίνδυνο παραγραφής υποθέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται…

Την απόφαση του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης για κινητοποιήσεις με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους αν δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων.

Αποφάσισε Ομόφωνα

Την προκήρυξη δίωρων διακοπών διαμαρτυρίας από 17 μέχρι και 21 Σεπτεμβρίου 2018, καθημερινά από 13.00 μ.μ. μέχρι πέρατος ωραρίου

(Τα δικαστήρια θα αναβάλλονται από τις 12. 30 έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Συλλόγου)

  • Την Δευτέρα 17-9- 2018 το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ θα κάνει παράσταση στο ΑΣΕΠ.
  • Την Τρίτη 18-9- 2018 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Σχολής Ευελπίδων.
  • Την Τετάρτη 19-9-2018 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Αρείου Πάγου.

Ζητούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.

Το επιχείρημα του Υπουργείου ότι “το ΑΣΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν παρεμβαίνουμε” δεν είναι πειστικό αφού δεν ζητούμε παρέμβαση ως προς την επιλογή των επιτυχόντων αλλά ως προς την επίσπευση της διαδικασίας. Έχουν ήδη περάσει έξι ολόκληροι μήνες και δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη.

Πηγή: sdya.gr
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send