logo-print

Νέοι κανόνες για την καλύτερη προστασία των επιβατών τρένων

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν νέους κανόνες για την καλύτερη προστασία των επιβατών τρένων

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Nέοι κανόνες από τον Ιούνιο του 2023 για τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρόμων στην ΕΕ, παρέχοντας περισσότερη υποστήριξη και βοήθεια σε άτομα με αναπηρία σε περίπτωση καθυστερήσεων.

Μάθετε περισσότερα για την επικαιροποίηση για τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρόμων, η οποία καλύπτει πολλούς βασικούς τομείς και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και για όλους τους τύπους σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Προστασία των ατόμων με αναπηρία

Βάσει των νέων κανόνων, όλες οι σιδηροδρομικές εταιρείες της ΕΕ πρέπει να εγγυηθούν δωρεάν βοήθεια σε άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα. Επιπλέον, τα άτομα με αναπηρία που χρειάζονται βοήθεια θα πρέπει να ενημερώνουν τις σιδηροδρομικές εταιρείες 24 ώρες πριν ταξιδέψουν αντί για 48 ώρες. Αν χρειάζονται συνοδό, αυτό το άτομο μπορεί να ταξιδέψει δωρεάν. Οι κανόνες επιτρέπουν επίσης στον επιβάτη με μειωμένη κινητικότητα να συνοδεύεται από σκύλο βοηθείας.

Υποστήριξη σε περίπτωση καθυστερήσεων ή ακυρώσεων

Σε περίπτωση καθυστέρησης άνων των 60 λεπτών, οι επιβάτες μπορούν αν επιλέξουν ανάμεσα σε πλήρη αποζημίωση του κόστους του εισιτηρίου, τη συνέχιση του ταξιδίου τους ή της επαναδρομολόγηση του ταξιδίου τους υπό συγκρίσιμες συνθήκες, χωρίς επιπλέον κόστος. Εφόσον είναι δυνατόν, οι εταιρείες οφείλουν να παρέχουν στους επιβάτες γεύματα και αναψυκτικά και να αποζημιώσουν το κόστος διαμονής.

Αν, μετά το πέρας 100 λεπτών από την προβλεπόµενη ώρα αναχωρήσεως, οι επιβάτες δεν ενημερωθούν σχετικά με τις επιλογές επαναδρομολόγησης, μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με δημόσια μεταφορικά μέσα και να αποζημιωθούν στη συνέχεια.

Καλύτερη ενημέρωση

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες πρέπει να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τους υφιστάμενους κανόνες, όσον αφορά για παράδειγμα τα δικαιώματα των επιβατών σχετικά με τα εισιτήριά τους.

Πρέπει επίσης να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τις προθεσμίες και τις διαδικασίες υποβολής καταγγελιών.

"Bike-friendly" τρένα

Προς το παρόν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ποδήλατα στα τρένα. Για να ενθαρρύνουν την χρήση ποδηλάτων, οι νέοι κανόνες ζητούν λοιπόν τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων.

Ιστορικό

Οι νέοι κανόνες, που εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2021, εφαρμόζονται από τις 7 Ιουνίου 2023. Οι κανόνες για τα ποδήλατα θα τεθούν σε ισχύ στις 7 Ιουνίου 2025.

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
send