logo-print

GDPR: Νέα παράταση για την ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου - Αλλαγές σε Πρόεδρο και μέλη της νομοπαρασκευαστικής

Πάραταση έως 28 Φεβρουαρίου για το σχέδιο νόμου - Νέος πρόεδρος στη νομοπαρασκευαστική

11/01/2019

24/01/2019

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Με νέα απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης τροποποιείται η απόφαση για τη σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενσωμάτωη της Οδηγίας 2016/680/ΕΕ (Οδηγία LED) και την λήψη νομοθετικών μέτρων για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Δεδομένων (GDPR).

Συγκεκριμένα, με την απόφαση ορίζεται νέα ημερομηνία περάτωσης εργασιών, αντικαθίσταται η Πρόεδρος και μέλος της επιτροπής, προστίθεται μέλος και ορίζεται αναπληρώτρια γραμματέας.

Ως νέα ημερομηνία περάτωσης των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2019 (από την προηγουμένως ορισθείσα, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου 2018).

Αναλυτικά η νέα απόφαση προβλέπει:

Ι) Ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2019 νέα ημερομηνία περάτωσης των εργασιών της ως άνω ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

ΙΙ) Ορίζεται ο Παναγιώτης Φιλόπουλος του Αθανασίου, Εφέτης Αθηνών, από τακτικό μέλος, Πρόεδρος της ως άνω Επιτροπής, στη θέση της παραιτηθείσας Ευαγγελίας Μήτρου του Δημητρίου, με αναπληρώτρια την Σπυριδούλα Καρύδα του Κωνσταντίνου, Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποσπασμένη στο Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νυν τακτικό μέλος της επιτροπής.

ΙΙΙ) Ορίζεται ο Βασίλειος Κουτσολιάκος του Νικολάου, Αστυνόμος Α΄, νέο τακτικό μέλος στην ως άνω επιτροπή, στη θέση του ορισθέντος Ελευθερίου Καρζή του Γεωργίου.

ΙV) Ορίζεται ο Ευάγγελος Παπακωνσταντίνου του Νικολάου, Δικηγόρος Αθηνών, Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Βρυξελλών, νέο τακτικό μέλος στην ως άνω επιτροπή.

V) Ορίζεται η Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου του Γεωργίου, ασκούμενη δικηγόρος στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναπληρώτρια γραμματέας στην ως άνω επιτροπή.

Η απόφαση είναι διαθέσιμη στο σχετικό ΦΕΚ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας