logo-print

Στήριξη της ΕΕ σε εργαζόμενους που απολύονται λόγω της παγκοσμιοποίησης ή άλλων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών αλλαγών

17/01/2019

18/01/2019

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
  • Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Μετάβασης (European Fund for Transition, EFT) στρέφει το βλέμμα στο μέλλον προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δυσμενή αποτελέσματα της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης.
  • Οι εταιρείες θα αποκτούν δικαίωμα στήριξης από το EFT όταν αντιμετωπίζουν 200 ή περισσότερες απολύσεις
  • Η ολομέλεια ολοκληρώνει την πρώτη ανάγνωση

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο στηρίζει εργαζόμενους που απολύονται λόγω της παγκοσμιοποίησης ή άλλων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών αλλαγών.

Το ΕΚ αλλάζει το όνομα του ταμείου από Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση σε Ευρωπαϊκό Ταμείο Μετάβασης και επιθυμεί τη διατήρησή του ως εργαλείο έκτακτης ανάγκης και αλληλεγγύης.

Διεύρυνε για αυτό το λόγο τις αρμοδιότητές του ώστε το ταμείο να μπορεί να αντιμετωπίσει τα δυσμενή αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης και των τεχνολογικών μεταβάσεων, όπως η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση, καθώς και τη μετάβαση σε μια κοινωνία υψηλής αποδοτικότητας πόρων.

Επιπροσθέτως, το ΕΚ χαμήλωσε το κατώτατο όριο απολύσεων: μία εταιρεία θα μπορεί να υποβάλει αίτηση στήριξης στο ταμείο από τη στιγμή που έχει προβεί σε τουλάχιστον 200 απολύσεις.

Το κείμενο που ολοκληρώνει τη διαδικασία πρώτης ανάγνωσης στο ΕΚ υπερψηφίστηκε με 570 ψήφους υπέρ, 103 κατά και 14 αποχές.

Πηγή: europarl.europa.eu
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

send