logo-print

ΔΣΑ: Ασφαλιστικός οδηγός για το ΕΤΕΑΕΠ (Ερωτήσεις - Απαντήσεις)

25/03/2019

26/03/2019

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

 

Στην έκδοση Ασφαλιστικού Οδηγού για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, με χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις και οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας, προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Βερβεσού, ο οδηγός εντάσσεται στην συστηματική προσπάθεια πλήρους ενημέρωσης των δικηγόρων και απάντησης στην πληθώρα των ερωτημάτων που ευλόγως εγείρονται.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τις 16/3/2019, ξεκίνησαν να εκδίδονται ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ για οφειλόμενες, τρέχουσες και αναδρομικές, εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ.

«Με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΕΤΕΑΕΠ, η έκδοση των ειδοποιητηρίων πραγματοποιείται με τεράστια καθυστέρηση, που φθάνει πλέον τους 27 μήνες. Η υποχρέωση καταβολής, σωρευτικώς, των άνω ασφαλιστικών εισφορών προκαλεί δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους.

Στην παρούσα συγκυρία, όμως, επείγει η αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων, που συσσωρεύονται λόγω της διοικητικής αβελτηρίας και αναποτελεσματικότητας του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

Πρέπει αμελλητί να αποκατασταθούν τα λάθη στα ειδοποιητήρια και να παραταθεί η βραχεία προθεσμία αποπληρωμής τους.

Η παράνομη στέρηση της ασφαλιστικής ικανότητας σε συνεπείς ασφαλισμένους είναι μη ανεκτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τον οδηγό, τον οποίο επιμελήθηκε ο Σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών του ΔΣΑ, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, μπορείτε να βρείτε στο dsa.gr

 

Πηγή: dsa.gr
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ