logo-print

Νέες θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Για τη στελέχωση του Γραφείου κάθε Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνιστώνται 2 θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή

28/03/2019

29/03/2019

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τη σύσταση θέσεων δικηγόρων µε έµµισθη εντολή στις Αποκεντρωµένες Διοικήσεις προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος Νόμος 4604/2019.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στις Αποκεντρωµένες Διοικήσεις έχουν µεταβιβαστεί πληθώρα αρµοδιοτήτων της Κρατικής Διοίκησης που αφορούν σε θέµατα δύσκολα και εξειδικευµένα (δασικά, υδάτων, µετανάστευσης κ.ά.), που ανήκουν και στην συναρµοδιότητα πολλών Υπουργείων, µε συνέπεια να προκύπτουν πολλά ζητήµατα τα οποία χρήζουν ειδικότερης νοµικής συµβολής.

Δεδοµένου ότι τα κατά τόπους Δικαστικά Γραφεία του Ν.Σ.Κ., αφενός χειρίζονται µεγάλο όγκο υποθέσεων και από άλλους φορείς, αφετέρου τα θέµατα που τίθενται από τις Α.Δ., λόγω της εξειδίκευσής τους απαιτούν αρκετό χρόνο ενασχόλησης, δεν µπορούν να αντιµετωπιστούν µε αποσπασµατικές λύσεις αλλά απαιτούν τη διαρκή νοµική στήριξη, κρίνεται σκόπιµο να συσταθούν στις Αποκεντρωµένες Διοικήσεις θέσεις δικηγόρων µε πάγια έµµισθη εντολή.

Οι Δικηγόροι αυτοί θα παρέχουν νοµικές συµβουλές και θα γνωµοδοτούν όταν κρίνεται αναγκαίο για την ορθότερη λειτουργία της Αποκεντρωµένης Διοίκησης.

Αναλυτικά η νέα διάταξη:

Άρθρο 111 Θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

1. Για τη στελέχωση του Γραφείου κάθε Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνιστώνται δύο (2) θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή, για την παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων.

2. Οι δικηγόροι προσλαμβάνονται, σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4194/2013 (Α΄208) «Κώδικας Δικηγόρων».

Η Διαμεσολάβηση
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send