logo-print

Διάκριση Νομικής Αθηνών στο 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου

08/04/2019

09/04/2019

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Διάκριση Νομικής Αθηνών στο 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου, Cambridge.

Στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου, που έλαβε χώρα στις 27-29 Μαρτίου 2019 στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge, η ομάδα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε Εύφημο Μνεία, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Στους προκριματικούς γύρους του διαγωνισμού η Νομική Αθηνών πρώτευσε, με νίκες έναντι του Cambridge και της Βιέννης. Πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού, στον τελικό που διεξήχθη στον Καθεδρικό Ναό του Ely, κατετάγη η Νομική Σχολή της Λιέγης, με νίκη έναντι της Οξφόρδης.

Το θέμα του πρακτικού, που αποτελούσε αλληγορία επί του Brexit, αφορούσε ζητήματα διαιτησίας, εταιρείας και τραπεζικών δανείων, όπως διαμορφώθηκαν στο δίκαιο της Ιουστινιάνειας Κωδικοποίησης.

Την ομάδα της Νομικής Αθηνών συγκρότησαν οι φοιτητές Βασίλειος Ανθυμίδης, Γεώργιος Ζερβάκης, Χρήστος Λιάκης και Μάνος Παπαχρονόπουλος, που προετοιμάσθηκαν υπό την εποπτεία της Αν. Kαθηγήτριας Αθηνάς Δημοπούλου.

Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή ως προπονητών των παλαιότερων διαγωνισθέντων: Αρτεμισίας Παπαδάκη, Μαρίνας Σιμοπούλου, Εριέττας Βασιλάκου, Σπύρου Καλογερόπουλου, Απόστολου Λατσώνα, Αλέξανδρου Παπασωτηρίου, Ελένης Αυγέρη.

Η συμμετοχή των φοιτητών της Νομικής Αθηνών στο διαγωνισμό κατέστη δυνατή χάρις στις ευγενικές χορηγίες των δικηγορικών εταιρειών Ζέπος & Γιαννόπουλος, Καρατζά & Συνεργάτες και Ποταμίτης-Βεκρής.

Πηγή: law.uoa.gr
Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
send