logo-print

Αγωγή του Kawhi Leonard κατά της Nike για το εμπορικό σήμα Klaw

Ο superstar των Toronto Raptors υποστηρίζει ότι η Nike κατοχύρωσε παράνομα το λογότυπο που ανήκει στον ίδιο

06/06/2019

06/06/2019

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Κι ενώ η αγωνία για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στο NBA κορυφώνεται, με τη σειρά των τελικών μεταξύ Toronto Raptors και Golden State Warriors να βρίσκεται στο 2-1, ο αστέρας των Raptors, Kawhi Leonard, μαζί με την ομάδα του, κατέθεσαν αγωγή κατά της Nike, διεκδικώντας την κυριότητα ενός λογοτύπου, το οποίο ισχυρίζεται ότι δημιούργησε ο ίδιος ο παίχτης.

"Το 2011, μόλις είχε επιλεγεί στο draft του NBA, ο Kawhi Leonard συνέθεσε ένα μοναδικό λογότυπο που περιελάμβανε στοιχεία που είχαν νόημα και ήταν μοναδικά γι' αυτόν", αναφέρει η αγωγή.

"Ο Leonard έβγαλε το ιδιαίτερα μεγάλο του χέρι και, μέσα στο χέρι, τοποθέτησε μία στυλιζαρισμένη εκδοχή των αρχικών του KL και τον αριθμό που φορούσε για μεγάλο μέρος της καριέρας του, το 2.

Λίγα χρόνια αργότερα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Nike, ο Leonard επέτρεψε στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει για ορισμένα εμπορεύματα το λογότυπο που δημιούργησε, ενώ ο Leonard συνέχισε να χρησιμοποιεί το λογότυπο σε προϊόντα που δεν ανήκουν στη Nike.

Χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει και χωρίς την έγκρισή του, η Nike υπέβαλε αίτηση καταχώρησης του λογοτύπου, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η ίδια η εταιρεία είχε δημιουργήσει το λογότυπο", αναφέρει χαρακτηριστικά η αγωγή.

Στην αγωγή ο Leonard υποστηρίζει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το λογότυπο "Klaw" σε διάφορες δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων, υποδημάτων, αθλητικών κατασκηνώσεων και φιλανθρωπιών, ωστόσο η Nike διαμαρτύρεται για τις χρήσεις αυτές.

Ως εκ τούτου, ο Leonard επιδιώκει να ανακτήσει τον έλεγχο του λογότυπου, το οποίο υποστηρίζει ότι δημιούργησε.

Μεταξύ άλλων, ο Leonard ζητά με την αγωγή του να αναγνωριστεί ότι ο ίδιος είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του λογότυπου και ότι η Nike εξαπάτησε το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Copyright Office) κατά την καταχώριση του λογότυπου.

Οι εκπρόσωποι της Nike αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Με πληροφορίες από espn.com

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Πολιτειολογία