logo-print

Συλλογή νομολογίας για την ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσίων στο Διαδίκτυο (EUIPO)

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Συλλογή νομολογίας για την ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσίων στο Διαδίκτυο δημοσίευσε το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό του στην οικονομία της ΕΕ, με έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων και καταναλωτών να συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αυτή η άνοδος της ηλεκτρονικής δραστηριότητας συνοδεύεται από εκτεταμένη νομολογία που αφορά σε "μεσάζοντες", οι οποίοι καθιστούν εφικτές τις συναλλαγές μεταξύ τρίτων στο διαδίκτυο.

Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως πρόσβαση, φιλοξενία, μετάδοση ή ευρετηρίαση περιεχομένου, προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται από τρίτους ή που παρέχουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου σε τρίτα συμβαλλόμενα μέρη.

Η συλλογή νομολογίας του EUIPO παρέχει μια επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενη τομέα, καθώς και τα κύρια συμπεράσματα επιλεγμένων περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εθνικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν μεταξύ του 2016 και των αρχών του 2019.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 2017, το 42% των μεγάλων επιχειρήσεων, το 28% των μεσαίων και το 17% των μικρών στην ΕΕ έχουν εμπλακεί σε δραστηριότητες ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Εκτός από τις νόμιμες συναλλαγές, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά, με κάποιες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται για την πώληση πλαστών προϊόντων ή ως πηγή παράνομων λήψεων μουσικής, βίντεο ή παιχνιδιών.

Με τη συγκέντρωση αυτών των αποφάσεων σε μια ενιαία έκθεση, το EUIPO ελπίζει να τα καταστήσει πιο προσβάσιμα και να αναδείξει περαιτέρω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ενδιάμεσων φορέων που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από ευρωπαίους καταναλωτές και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Δείτε τη σχετική συλλογή στο euipo.europa.eu

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

send