logo-print

Ελεύθερη διέλευση ανέργων από τους σταθμούς διοδίων της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολίτες-άνεργοι προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη ζητώντας τη µεσολάβησή του προς την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε.» λόγω µη αποδοχής του δικαιώµατος της ελεύθερης διέλευσης οχηµάτων ιδιοκτησίας τους από τους σταθµούς διοδίων της εν λόγω εταιρείας.

Κατά τη διαδικασία έρευνας των εν λόγω υποθέσεων από τον Συνήγορο, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ερµήνευε εσφαλµένα τη σχετική διάταξη της υπ΄ αριθµ. ∆ΝΣ/οικ.84646/φν393/27-11-2017 Απόφασης του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, σύµφωνα µε την οποία οι άνεργοι απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής τέλους διοδίων διερχόµενοι µε οχήµατα ιδιοκτησίας τους από σταθµούς διοδίων της εταιρείας, στο βαθµό που διέθεταν κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Συγκεκριµένα, ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι η εταιρεία απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρµογή του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών.

Ωστόσο η εφαρµογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελµατική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριµένων απαλλασσόµενων γεωγραφικών περιοχών.

Κατόπιν της ανωτέρω διαπίστωσης, ο Συνήγορος ζήτησε αρχικά από την «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆Ο Α.Ε.» να προβεί στην ορθή ερµηνεία της σχετικής διάταξης.

Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε και ο Συνήγορος επανήλθε επισηµαίνοντας ότι η ∆ιεύθυνση Νοµοθετικού Συντονισµού του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών είχε εκδώσει γνωµοδότηση για το εξεταζόµενο θέµα, ταυτόσηµη µε τις απόψεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τελικά η «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε.» προέβη στην ορθή ερµηνεία της σχετικής διάταξης και πλέον επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους σταθµούς της των οχηµάτων ιδιοκτησίας ανέργων µε την επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Αγωγή περί κλήρου
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send