logo-print

Booking.com: Αλλάζει τις πρακτικές της σχετικά με την παρουσίαση προσφορών και τιμών μετά τη λήψη μέτρων από την ΕΕ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Μετά τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές για την προστασία των καταναλωτών, η Booking.com δεσμεύτηκε να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται στους καταναλωτές οι προσφορές, οι εκπτώσεις και οι τιμές της.

Μόλις η Booking πραγματοποιήσει πλήρως τις εν λόγω αλλαγές, οι καταναλωτές θα είναι καλύτερα σε θέση να προβαίνουν σε τεκμηριωμένες συγκρίσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, Επίτροπος αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, δήλωσε: «Όλες οι εταιρείες πρέπει να πληρούν τα υψηλά πρότυπα της νομοθεσίας μας για την προστασία των καταναλωτών, εάν επιθυμούν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Σημαντική δικαστική νίκη του Airbnb στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Είναι ζωτικής σημασίας, εταιρείες όπως η Booking.com, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, να ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους στον εν λόγω τομέα, διασφαλίζοντας ότι στα ηλεκτρονικά συστήματα κράτησης καταλυμάτων δεν χρησιμοποιούνται μεθόδοι χειραγώγησης, όπως η απόκρυψη χορηγιών για προτιμησιακή κατάταξη, η αδικαιολόγητη άσκηση πίεσης χρόνου στους χρήστες ή η παραπληροφόρηση όσον αφορά τις εκπτώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών θα συνεχίσουν να παρακολουθούν όλες τις επιγραμμικές πλατφόρμες ταξιδίων για τη διασφάλιση ενός δίκαιου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τους καταναλωτές.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών (ΣΠΚ – δίκτυο «Συνεργασία για την Προστασία των Καταναλωτών»), υπό την ηγεσία της ολλανδικής αρχής για την προστασία των καταναλωτών και τις αγορές, αξιολόγησαν τις δεσμεύσεις που πρότεινε η Booking.com σε επίπεδο ΕΕ/ΕΟΧ, μετά από επαφές που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο έτος.

Οι αρχές του δικτύου ΣΠΚ είναι πεπεισμένες ότι, χάρη στις δεσμεύσεις, οι πρακτικές της εταιρείας θα ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών.

Η Booking.com δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τις πρακτικές της το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2020.

Πηγή: ec.europa.eu
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας