logo-print

Κορωνοϊός: Δοκιμάστηκαν θερμικές κάμερες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Σε επαφές με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την προοπτικής χρηματοδότησης της εγκατάστασης θερμικών καμερών στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, βρίκονται οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η πρόεδρος της επιτροπής δικαστικού μεγάρου, πρόεδρος εφετών Καλλιρόη Χειμαριού.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ειδήσεων, χθες το μεσήμερι έγινε παρουσίαση της «θερμικής πύλης» από υπαλλήλους εταιρίας που παρέχει σχετικές υπηρεσίες, με στόχο να εξεταστεί εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας όσων εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο.

Το σύστημα θερμομέτρησης φέρεται να υποστηρίζει καταγραφή εικόνας με ειδικό λογισμικό διαχείρισης, ενώ διαθέτει κάμερες και αισθητήρες που μετρούν τις θερμοκρασίες των εισερχομένων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι εισερχόμενοι στο Πρωτοδικείο Αθηνών θερμομετρούνται υποχρεωτικά κατά την είσοδο από κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε περίπτωση διαπίστωσης μη φυσιολογικής θερμοκρασίας θα απαγορεύεται η είσοδος και θα ειδοποιείται ο Ε.Ο.Δ.Υ. Προς τούτο προτείνουμε οι συνάδερφοι να προσέρχονται τουλάχιστον τριάντα λεπτά νωρίτερα της ώρας δικασίμου.

Οι πρακτικές αυτές εγείρουν σημαντικά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πριν από λίγες ημέρες, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία θερμοκαμερών και άλλων εφαρμογών σε χώρους που έχει πρόσβαση το κοινό και εργαζόμενοι.

Ποινικός Κώδικας Ι
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

send